szerző:
hvg.hu

Csődbe ment a focicsapat, de azért még költenek az Elios által kivilágított tatabányai stadionra. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztató szerint nem lett elég a több mint 0,4 milliárd forint a felújításra.

Az Elios vezette Tatabánya 2014 Konzorcium – melyben a stadionépítésben élen járó Pharos' 95 Kft. is szerepelt ajánlattevőként – 2015-ben több mint 230 millió forintért újította fel a tatabányai Grosics Gyula Labdarúgó Stadionban a centerpályát és a pályavilágítást. Az FC Tatabánya sokáig az NB I.-ben játszott, 2017-ben azonban csődbe ment, és nyáron megszűnt.

A fideszes városvezetés viszont úgy döntött, érdemes lenne mégis több százmillió forintot rákölteni a stadionra. A közbeszerzést a Polip 2001 Kft. nyerte meg, akik a november 30-án megkötött szerződésben 197 millió forintért vállalták a lelátó felújítását és a vendégszurkolói kiszolgáló funkciók kialakítását.

A projekt kivitelezése csúszik, a Boldogulj Tatabányán blogon megjelent levélben a vállalkozó azt írta, hogy az „építési munkálatok az időjárásra való tekintettel nem végezhetőek olyan ütemben, amely szerint az eredeti teljesítési határidő betartható lenne”. Magyarul az egyáltalán nem szokatlan téli és tavaszi dőjárást felejtették el belekalkulálni a kivitelezés ütemezésébe.

Részben a késlekedésnek köszönhető, hogy most a közbeszerzés árán és határidején is módosítani kellett. Egyrészt kiderült, hogy az elbontott aljzat alatt sem talajnedvesség elleni szigetelés, sem szigetelést tartó aljzatbeton nincs, és a nyílászárók is tönkrementek a mennyezet javítása során, másrészt a "tervezés és a kivitelezés között eltelt idő alatt a meglévő homlokzat vakolat az alapfelülettől elvált, a színezővakolat tartós hordására alkalmatlan, így műszakilag szükségessé vált a vakolat eltávolítása után új vakolat felhordása”. Mindez további csaknem 12 millió forintjába fáj majd az adófizetőknek.

A stadionban jelenleg a megyei másodosztályt megnyerő TFCE edz, és átmenetileg az NB II.-es Budaörs is ezt használja meccsezésre, míg saját stadionjukat felújítják. 


 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Több mint félmillióan tüntettek Londonban a Brexit ellen

Több mint félmillióan tüntettek Londonban a Brexit ellen

És akkor Orbán Viktor nem a Fundamentával költözik a Várba

És akkor Orbán Viktor nem a Fundamentával költözik a Várba

Messi csúnyán ráesett a karjára, el is tört - videó

Messi csúnyán ráesett a karjára, el is tört - videó

Durván elszaporodtak a pockok, vis maior helyzet van a földeken

Durván elszaporodtak a pockok, vis maior helyzet van a földeken

„Nem jó, ha valaki a gyereke véleménye ellenében dönt az iskoláról”

„Nem jó, ha valaki a gyereke véleménye ellenében dönt az iskoláról”

Bulizók alatt szakadt be a mennyezet Amerikában

Bulizók alatt szakadt be a mennyezet Amerikában