szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az R - KORD Építőipari Kft. szerződésállományának értéke 20,3 milliárd forinttal bővült július óta. A vasúti beruházásokra hatalmas összeget fordít Magyarország, részben uniós forrásból.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé, hogy a közvetett tulajdonában működő R - KORD Építőipari Kft. aktív szerződésállományának értéke közel 20 százalékkal, azaz további 20,3 milliárd forinttal bővült a 2018. június 30-i értéknaphoz képest.

Az R - KORD Kft. 51 százalékos üzletrésze a 2018-ban végrehajtott tőkeemelési sorozat részeként került az OPUS GLOBAL tulajdonába. A tőzsdei társaság igazgatósága 2018 novemberében fogadta el az építőipari vállalat nemzetközi szakértő (PWC) által 2018. június 30-i fordulónapra meghatározott piaci értékét. Az R - KORD Kft. vállalatértékelésekor a társaság szerződésállománya megközelítette a 103,6 milliárdot, amely az elmúlt kilenc hónapban közel 20 százalékkal, azaz további 20,3 milliárd forinttal bővült.

Az 1997-ben alakult R - KORD Kft. vasúti automatikák, biztosítóberendezések tervezésével és telepítésével valamint vasúti felsővezetékrendszerek építésével és felújításával, továbbá távközlési berendezések tervezésével és egyéb vasútipálya-kivitelezésekkel foglalkozik, Magyarország piacvezető vállalata – írta az Opus sajtóközleményben.

Az R - Kord sikertörténete 2015-ben kezdődött, Mészáros Lőrinc vasútépítő cége akkor nyerte el az első százmillióit. A következő dobása már 13 milliárdos volt, a tendert a Swietelsky egyik leányvállalatával nyerte közösen, melyet akkoriban Homlok Zsolt vezetett, aki 2017-ben Mészáros Lőrinc veje lett.

A Mészáros-cégek és partnereik a tavalyi első félévben egy 40, egy 50 és egy 60 milliárd forintos megbízást is kaptak a kisebb, mindössze néhány milliárd forintos munkák mellett.

A vasúti beruházásokra hatalmas összeget fordít Magyarország, részben EU-forrásból, és a nem lakáscélú magasépítés mellett évek óta ez a szektor húzza az építőipart. A terv az, hogy 2022-ig 1500 milliárd forint jusson ezekre a fejlesztésekre. Ezzel összhangban az R - Kord középtávú célja, hogy határokon átnyúló vasútfejlesztési projekteken keresztül kiterjessze tevékenységét a közép-kelet-európai régióban is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tízből kilenc magyar hobbicukrász feketén ad el

Tízből kilenc magyar hobbicukrász feketén ad el

Egy magyar kórházigazgató szerint a koronavírus-fertőzésen átesetteket valószínűleg nem kell beoltani

Egy magyar kórházigazgató szerint a koronavírus-fertőzésen átesetteket valószínűleg nem kell beoltani

Könyvben adják ki Alan Rickman naplóit

Könyvben adják ki Alan Rickman naplóit