szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy friss amerikai kutatás szerint három olyan gyümölcs- és zöldségféle van, amely kifejezetten javítja a memóriát és növeli a tanulás hatékonyságát.

A Scientific Report közölt egy amerikai kutatást, melynek kísérletei három zöldség- és gyümölcsfélében mutatta ki, hogy látványos mértékben javítja a memóriát és növeli a tanulás hatékonyságát. Az egyik a szőlő, de csak akkor, ha a bőrével együtt esszük meg – vannak, akik ettől a résztől megszabadítják a gyümölcsöt – ugyanis a bőre tartalmazza a vizsgált szempontból fontos tápanyagokat. A bogyós gyümölcsök (áfonya, ribizli, egres, málna, szeder, szamóca, kökény, csipkebogyó) is remek hatással vannak a memóriára és a tanulásra, de a diákok teljesítményét a mogyorófélék rendszeres fogyasztása is javítja.

MTI / Czeglédi Zsolt

A diákoknak egyébként nem csak a táplálkozásra érdemes odafigyelni a memória javítása érdekében, hiszen a tanulnivalók keverése és ezek a trükkök is hatásosak, még a tudósok szerint is.

Ne legyen a cél, hogy szeressék a diákok - mitől népszerű egy tanár most, és mitől volt 150 évvel ezelőtt?

Ne legyen a cél, hogy szeressék a diákok - mitől népszerű egy tanár most, és mitől volt 150 évvel ezelőtt?

Megyeri Zsuzsanna: A saját viaskodó énünkkel szemben is türelmesnek kell lennünk

Megyeri Zsuzsanna: A saját viaskodó énünkkel szemben is türelmesnek kell lennünk

Menesztették Schäferék edzőjét

Menesztették Schäferék edzőjét

Megtorló intézkedéseket tervez Fico Ukrajna ellen, ha nem jön gáz

Megtorló intézkedéseket tervez Fico Ukrajna ellen, ha nem jön gáz