szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy friss amerikai kutatás szerint három olyan gyümölcs- és zöldségféle van, amely kifejezetten javítja a memóriát és növeli a tanulás hatékonyságát.

A Scientific Report közölt egy amerikai kutatást, melynek kísérletei három zöldség- és gyümölcsfélében mutatta ki, hogy látványos mértékben javítja a memóriát és növeli a tanulás hatékonyságát. Az egyik a szőlő, de csak akkor, ha a bőrével együtt esszük meg – vannak, akik ettől a résztől megszabadítják a gyümölcsöt – ugyanis a bőre tartalmazza a vizsgált szempontból fontos tápanyagokat. A bogyós gyümölcsök (áfonya, ribizli, egres, málna, szeder, szamóca, kökény, csipkebogyó) is remek hatással vannak a memóriára és a tanulásra, de a diákok teljesítményét a mogyorófélék rendszeres fogyasztása is javítja.

MTI / Czeglédi Zsolt

A diákoknak egyébként nem csak a táplálkozásra érdemes odafigyelni a memória javítása érdekében, hiszen a tanulnivalók keverése és ezek a trükkök is hatásosak, még a tudósok szerint is.

Egy szibériai bíróság betiltott több weboldalt, mert azokon Putyint Hitlerhez hasonlító képek voltak

Egy szibériai bíróság betiltott több weboldalt, mert azokon Putyint Hitlerhez hasonlító képek voltak

Újításra készül a Magyar Falu programban az Agrárminisztérium

Újításra készül a Magyar Falu programban az Agrárminisztérium

Ryan Phillippe meleg kamaszt játszott, félt a szereptől

Ryan Phillippe meleg kamaszt játszott, félt a szereptől

New York Times: Elon Musknak az eddig ismertnél jóval súlyosabb drogproblémái lehetnek

New York Times: Elon Musknak az eddig ismertnél jóval súlyosabb drogproblémái lehetnek