szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Az ember legjobb barátjáról egy bécsi egyetem kutatói bizonyították be, hogy különbséget tudnak tenni az emberek arckifejezései között. A kutyák tehát tényleg tudják, hogy épp boldogok vagy szomorúak vagyunk.

Egy bécsi, kutyák kutatására szakosodott tudományos központ professzorai arra voltak kíváncsiak, hogy az ember legjobb barátjának is becézett állat képes-e különbséget tenni gazdája, vagy épp más emberek arckifejezései között. Igen egyszerű kísérlettel bizonyították be, hogy képes rá.

A kutatásba bevont kutyák egyik felét az első fázisban akkor jutalmazták finom falatokkal, amikor két kép között egy boldog ember arcára mutattak, a többi kutya pedig akkor kapott jutalmat, ha szomorú emberre mutatott. Ezzel tréningezték őket, hogy egy bizonyos érzelmet keressenek az arcokon.

Ezután jött az érdekes és nehezített feladat. Olyan arcképeket mutattak a kutyáknak egy monitoron, amelyeket addig sosem láttak, ráadásul csak az arcok alsó vagy felső felét látták. Így csak a szájmozgás vagy a tekintet volt a kutyák segítségére, de nekik ez sem okozott gondot, hiszen az itt látható videón is látszik, hogy azonnal felismerték a különbséget az érzelmek között.

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine

Akadozik a K&H e-bank és mobilbank szolgáltatása

Akadozik a K&H e-bank és mobilbank szolgáltatása

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója