szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Muzulmán viseletbe öltöztette egy szervezet Budapest és több magyar nagyváros nőszobrait a nemzetközi nőnap hajnalára. A rendőrség a fővárosban kedden reggel már "levetkőztette" a Döbrentei téri Erzsébet-szobrot.

Mint kiderült, egy olyan szervezet bugyolálta burkába – a muzulmán nők mindent, még az arcot is eltakaró hagyományos ruhájába - a szobrokat, amely a nők elnyomása ellen küzd.

© Európai Nők a Sza-
badságért
Dancs Róbert a Budapesti Rendőr-Főkapitányság sajtóügyeletese szerint állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy az I. kerület Döbrentei téri Erzsébet-szobrot fekete lepelbe, "csadorba" öltöztették.

A lepelre egy internetes címet írtak, a műemlékben semmiféle kárt nem tettek, rongálás nem történt. A rendőrség szerint az eset nem bűncselekmény, de vizsgálják, hogy történt-e szabálysértés.

A szoboröltöztetők internetes közleményükben azt írják, hogy nemzetközi akció keretében így fejezik ki nemtetszésüket a nőket alsóbbrendűnek tartó gondolkodásmóddal szemben. Az akcióhoz csatlakoztak Németország, Lengyelország, Csehország és Dánia hasonló gondolkodású "öltöztetőnői" vagy "-férfiai" is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Hátborzongató tények a világból

Tudja Ön, hogy a világ lakosságának egyharmada háborúban áll? És azt, hogy Kínából 44 millió nő hiányzik? Gondolná, hogy az azonos neműek párkapcsolatát kilenc országban halállal büntetik? Vagy hogy Amerikában óránként két és fél millió műanyag palackot dobnak el, a fejlett országok lakói pedig évente 6-7 kilogramm élelmiszer-adalékot fogyasztanak el? Nem? Kattintson!

Müller: A vírus terjedését nem lehet teljesen megakadályozni, de ha kell, még szigorítanak

Müller: A vírus terjedését nem lehet teljesen megakadályozni, de ha kell, még szigorítanak

Még egy statisztikát megbolondított a koronavírus

Még egy statisztikát megbolondított a koronavírus

Nem pezsgőzik a világ a járvány idején – ezt pedig a franciák is megérzik

Nem pezsgőzik a világ a járvány idején – ezt pedig a franciák is megérzik