szerző:
Magyar Rádió Online
Tetszett a cikk?

Reggel kilenc órakor ismét tárgyalóasztalhoz ültek a demonstráló gazdák és az agrártárca képviselői. A keddi találkozó után mindkét fél optimistán nyilatkozott.

"Van még egy-két témakör, amelyben kompromisszumot kell kötni, de szerdán akár a megállapodást is aláírhatjuk" - hangsúlyozta Német Imre földművelésügyi miniszter. A termelőket képviselő Jakab István a megegyezés feltételei között említette, hogy a nemzeti támogatások kifizetésének elszámolása mindig az adott évben megtörténjen.

"Nyomatékkal szeretném leszögezni, hogy aki valami kis vidéki ismerettel rendelkezik, az pontosan tudja, hogy nincs olyan politikai erő, amely egyetlen gazdát képes lenne télvíz idején, traktorjával együtt Budapestre elhozni valamiféle politikai ügy mentén, ha nem a sorsa kényszeríti erre – reagált Turi-Kovács Béla, fideszes politikus Lendvai Ildikó azon kijelentéseire, miszerint a gazdatüntetések mögött a  Fidesz, az egyházak és még ki tudja, hogy ki állnak.

Bebizonyosodott, hogy sem 2004-ben, sem 2005-ben az a támogatás, amely nemzeti támogatásként jár a gazdáknak, nem volt benne a költségvetésben. Németh Imre hazudott, amikor egymás után a parlamentben azt állította, hogy benne van a költségvetésben - idézi Turi-Kovács Bélát a Magyar Rádió.  

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Lendvai Ildikó hazaküldetné a Fidesszel a gazdákat

Az MSZP arra kéri a Fidesz elnökét, hogy szólítsa fel a tüntető gazdák közötti híveit a március 15-i nemzeti ünnep tiszteletben tartására, hogy a traktorok otthon ünnepeljenek - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője. Turi-Kovács Béla, a Fidesz frakcióvezető-helyettese elutasította azt, hogy a gazdáknak a nemzeti ünnepre való hivatkozás miatt kellene hazamenniük.

MTI Itthon

A hét közepére születhet megállapodás a gazdákkal

Szakértői szinten hétfőn is tárgyaltak a gazdák és a szakminisztérium képviselői, miközben országosan 65 helyszínen, 5600 gazda, 3600 munkagéppel továbbra is demonstrált az utakon. A tervek szerint kedden ismét plenáris egyeztetés lesz a tárcánál. Hétfőn többek között a gabonaintervenció témakörét vitatták meg.

MTI Itthon

A nyírségi gazdák is Budapestre indulnak

Hét helyszínen hatszáz traktorral, mezőgazdasági géppel, teher- és személyautóval demonstráltak hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei agrártermelők, akik járműveikkel szerdán indulnak Budapestre és csütörtöktől a fővárosban tartják tiltakozó akciójukat.

Amerikai nagykövet: A kétoldalú kapcsolatok nem is lehetnének jobbak, Trump mesés, fantasztikus, csodálatos elnök volt

Amerikai nagykövet: A kétoldalú kapcsolatok nem is lehetnének jobbak, Trump mesés, fantasztikus, csodálatos elnök volt

120 év börtönre ítélték az amerikai szexszekta vezetőjét

120 év börtönre ítélték az amerikai szexszekta vezetőjét

Orvosi kamara: Az orvosok 77 százaléka nem írná alá az új jogviszonyt

Orvosi kamara: Az orvosok 77 százaléka nem írná alá az új jogviszonyt