szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elveszett az a Fidesszel szembeni erkölcsi fölény, melynek a 2002-es választási győzelem köszönhető - áll Fodor Gábor programjában, melyet az SZDSZ elnökjelöltje ma ismertet a nyilvánossággal.

A Népszava birtokába került dokumentum szerint Fodor úgy véli, nem szabad elfogadni, hogy sokan a parlamenti küszöb megszerzéséért versengő pártnak látják az SZDSZ-t. A szabad demokratáknak nyitniuk kell potenciálisan megszerezhető egymillió szavazójuk felé. Fodor szerint a liberális szavazók jelentős részének nehéz ma jó szívvel az SZDSZ-t választani, így egyik kiemelt feladatának a politika becsületének visszaszerzését tartja.

A politikus úgy véli, a párt kormányzati teljesítménye nem jobb, mint a szocialistáké, és nem is várható, hogy a liberális tárcák kedvező megítélése miatt javulnak majd a SZDSZ pozíciói. Újabb kormányzás esetén azonban nem szabadna visszariadni az átfogó reformok megvalósításától, a családtámogatási rendszer megváltoztatásától - derül ki a programból.

Fodor szerint ugyanakkor határozottabban kell képviselni és meg kell védeni a párt álláspontját olyan kérdésekben, mint a melegek jogai, a vatikáni megállapodás újratárgyalása és a kábítószer-fogyasztás dekriminalizálása.

A párt jelenlegi elnöke, Kuncze Gábor korábban úgy nyilatkozott, két kihívója, Kis Zoltán és Fodor Gábor sem gondolhatja komolyan, hogy elnyerhetik a posztot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szociális háló nélkül nagy baj lehet a munkaerőpiac átalakulásából

Szociális háló nélkül nagy baj lehet a munkaerőpiac átalakulásából

Törölte a Mi Hazánk oldalát a Facebook

Törölte a Mi Hazánk oldalát a Facebook

Meddig fejlődhetnek még a digitális üzleti asszisztensek?

Meddig fejlődhetnek még a digitális üzleti asszisztensek?