szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A főváros környéki félpályás útlezárásokat, illetve a határállomásokhoz közeli útszakaszok blokádjának szorosabbá tételét jelentette be a MAGOSZ elnöke.

Jakab István a Felvonulási téren egybegyűlt gazdák előtt közölte: a válságstáb arról döntött, hogy szombaton este 8 órakor mintegy 200 erőgép hagyja el a Felvonulási teret, és vonul ki a Budapest környéki utakra.

A határállomások környékén lévő félpályás útlezárással tiltakozókhoz további gazdák csatlakoznak. A gazdák szombaton este rendőri felvezetéssel hagyják el a várost. Többségük Alsónémedi, Dunaharaszti, Érd és Vecsés környékére megy, hogy megerősítse az ott lévő félpályás útlezárásokat.

Jakab István néhány gazda zúgolódására reagálva - hogy miért kell elhagyni a Felvonulási teret - kijelentette: a traktorok nem vonulnak ki Budapestről, ő maga is a Felvonulási téren marad mindaddig, amíg a gazdák helyzete követeléseiknek megfelelően nem rendeződik.

Szombaton várhatóan az országban mintegy 60-65 helyszínen demonstrálnak a gazdák, 3000-4000 erőgéppel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Agrárdemonstráció: újabb gazdák indultak útnak

Újabb tiltakozó gazdák indultak munkagépekkel Budapest irányába - közölte szombaton reggel a Magyar Sertéstartók Szövetségének elnöke. Közben a gazdák válságstábot alakítottak, mert - mint közölték -Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem jelölt ki új tárgyalópartnert Németh Imre miniszter helyett a tárgyalások folytatására.

MTI/hvg.hu Itthon

Agrárdemonstráció: durvul a helyzet?

A gazdák számára elfogadhatatlan, hogy az idei költségvetésben nem szerepel a európai uniós támogatást kiegészítő rész anyagi fedezete. A korményszóvivő közölte, nem lehet többet költeni agrárcélokra a költségvetésben előirányzottnál.

Orbán: Decemberre lehet oltás, hétfőtől szigorúan büntetik a maszkviselésre vonatkozó szabályok megszegését

Orbán: Decemberre lehet oltás, hétfőtől szigorúan büntetik a maszkviselésre vonatkozó szabályok megszegését

Egymilliárdos tartozást hozott össze be nem fizetett útdíjakból egy cég

Egymilliárdos tartozást hozott össze be nem fizetett útdíjakból egy cég

Bárki magasságát megmérheti az új iPhone-okkal

Bárki magasságát megmérheti az új iPhone-okkal