szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Előteremthető 15 milliárd forint a gazdáknak az egyes minisztériumok dologi kiadásra szánt keretének átcsoportosításával - a Fidesz frakcióvezetője szerint.

"A dologi kiadásoknak a nagy részét, a korábban kiírt közbeszerzési pályázatok szerint javarészt új irodabútorokra, új kocsikra, új mobiltelefonokra fordítaná a minisztérium, szerintünk ez elhagyható, vagy legalább is egy későbbi időpontra tolható" - fogalmazott Áder János, és bejelentette, hogy a Fidesz már el is készítette az idei költségvetési törvényt módosító javaslatát. Hozzátette: a több tíz ezer család megélhetését azon az áron is el lehet érni, "ha a kormány az idei esztendőben lemond".

A nagyobbik ellenzéki párt frakcióvezetője szerint jelenleg sokkal fontosabb, hogy a sertés-, a baromfi- és a szarvasmarha-ágazat megmeneküljön és életképessége biztosítva legyen "mint, hogy új autókban és új fotelekben pöffeszkedjenek az államigazgatási bürokrácia képviselői".

Mint mondta, az agrárbéke megteremtéséről és a mezőgazdaság versenyképességének elősegítéséről címet viselő javaslat az egyes tárcák egész éves költségvetésé csak néhány tized százalékkal csökkentené. A sajtótájékoztatón kiosztott táblázat szerint például a belügyi tárca esetében a 866,2 millió forintos dologi előirányzatból 65 millió forintot csoportosítanának át, míg a Miniszterelnöki Hivatal kormányzati informatikai fejlesztési keretének a dologi kiadásokra szánt 422 millió forintos és az intézményi beruházási kiadásokra előirányzott 1 milliárd 750 millió forintos összegeit teljes egészében a gazdák támogatására fordítaná a Fidesz.

Áder János szerint a megoldáshoz csupán politikai akarat szükséges a miniszterelnök és a kormány részéről, mint mondta: "Gyurcsány Ferenc hogy ha akar, napokon belül megállapodik a gazdákkal."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Agrárdemonstráció: újabb gazdák indultak útnak

Újabb tiltakozó gazdák indultak munkagépekkel Budapest irányába - közölte szombaton reggel a Magyar Sertéstartók Szövetségének elnöke. Közben a gazdák válságstábot alakítottak, mert - mint közölték -Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem jelölt ki új tárgyalópartnert Németh Imre miniszter helyett a tárgyalások folytatására.

MTI/hvg.hu Itthon

Agrárdemonstráció: durvul a helyzet?

A gazdák számára elfogadhatatlan, hogy az idei költségvetésben nem szerepel a európai uniós támogatást kiegészítő rész anyagi fedezete. A korményszóvivő közölte, nem lehet többet költeni agrárcélokra a költségvetésben előirányzottnál.

Fülke: a gödi polgármester elmondta, hol hibázott

Fülke: a gödi polgármester elmondta, hol hibázott

Újabb vagyonkezelő született Habony-közelben

Újabb vagyonkezelő született Habony-közelben

"Örökbe fogadót mindenki ismer, de olyan nőt, aki lemondott gyerekéről, szinte senki"

"Örökbe fogadót mindenki ismer, de olyan nőt, aki lemondott gyerekéről, szinte senki"