szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fogyasztóvédelmi ellenőrzésekbe kezdett a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szerdán, az akció a nyári idegenforgalmi szezon végéig tart - jelentette be a felügyelőség igazgatója.

A szeptember 30-ig tartó akció keretében a vendéglátóhelyeket és a szálláshelyeket ellenőrzik, elsősorban az idegenforgalmilag frekventált területeken. Az akcióban mintegy kétszázan vesznek részt - mondta Szűcs András, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség igazgatója.

Közölte, hogy a tavaly nyári hasonló fogyasztóvédelmi ellenőrzéseik során körülbelül hatezer helyszínen vizsgálódtak, ezek hetven százalékánál találtak hiányosságokat, s összesen mintegy félmilliárd forintnyi bírságot róttak ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Több turista, stagnáló vendégéjszakák 2004-ben

Tavaly a magyarországi kereskedelmi szálláshelyekre több, mint 6,4 millió vendég érkezett, akik 18,4 millió vendégéjszakát töltöttek el. Míg a vendégek száma közel 4 százalékkal nőtt, a vendégéjszakák száma stagnált az előző évhez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

hvg.hu Világ

Észak-Koreába szervez turistautakat egy magyar cég

Egy újonnan alakult magyar utazási iroda áprilistól Észak-Koreába indít turistautakat – tudta meg a hvg.hu. A zártságáról, titkolózásairól ismert kommunista állam ugyan korlátozza az odalátogató turisták mozgásterét, de a magyar cég azt ígéri: klienseik akár az egész országot bejárhatják.

eurohirek.hu Világ

Egyre több a kínai turista

Egy év alatt másfélszeresére emelkedett a kiutazó kínai turisták száma: tavaly 19 milliónyian utaztak külföldre. Különösen figyelemre méltó a növekedés, ha a számot a 2000. évi 5,1 milliós kiutazással hasonlítjuk össze.

MTI Gazdaság

Elmaradt a kelet-európai kedvezményturista-invázió

Több tízezer kelet-európai munkavállaló érkezett az EU tavaly májusi bővítése óta a munkapiacukat megnyitó régebbi uniós tagországokba, a megjósolt tömeges "kedvezményturizmus" - vagyis a szociális ellátórendszerek igénybe vételét célzó beözönlés - azonban teljesen elmaradt, írta csütörtöki visszatekintésében a Financial Times.

Botka a Barcelona elleni vereségről: Azt éreztük, extrát tudunk nyújtani, de sajnos nagyon hamar eldőlt, hogy nem

Botka a Barcelona elleni vereségről: Azt éreztük, extrát tudunk nyújtani, de sajnos nagyon hamar eldőlt, hogy nem

Tóta W.: József és a színes, szélesvásznú bunga-bunga

Tóta W.: József és a színes, szélesvásznú bunga-bunga

Nagyot változik a MÁV internetes rendszere, teljesen átalakul az Elvira

Nagyot változik a MÁV internetes rendszere, teljesen átalakul az Elvira