szerző:
MTI

A 2006-os választás a jövő nagy kérdéseiről szól; olyan tágasabb világot kell teremteni, ahol a fiatalok összes álma teljesül - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Fiatalok a változásért elnevezésű rendezvényen, amelyen Lothar Matthaus és Nemcsák Károly is részt vett meghívott vendégként. A volt miniszterelnök szerint mozgósítanunk kell álmainkat.

A Fidelitas által szervezett rendezvényre a Fidesz elnöke fekete pulóverben és farmernadrágban érkezett,  a fiatalok felállva, tapssal köszöntötték. Orbán Viktor közölte: sokan gondolják, de tévedés az, hogy a 2006-os választás visszavágó, nem arról szól, hogy "a 2002-es választási vereséget most győzelemre akarjuk fordítani".

A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: "125 nap van hátra a választásokig. (...) Én érzem a puskapor szagát, érzem, hogy mi van a levegőben, és higgyétek el, nagy dolgok vannak készülőben. A tavaszi szelek nagy változásokat fognak hozni, érdemes mindenkinek mozgósítani az álmait". Mint mondta, a 2006-os választás nem a tegnapról, hanem a holnapról szól.

Olyan országot kell építeni, ahová mindig érdemes visszatérni, ahonnét nem elmenekülnek az emberek, mert nincs elég állás, otthon és lehetőség - jelentette ki, felszólítva a fiatalokat, próbáljanak minél több energiát és időt kiszakítani az életükből azért, hogy a változásnak szentelhessék magukat. A politikus arra kérte a jelenlévőket, hogy tegyenek félre minden olyan gondolatot, ami jövőbeli pozíciók megszerzéséről szól. 

"Csak a munkára összpontosítsunk" - mondta Orbán Viktor és azt javasolta, hogy félre kell tenni minden korábbi vélt, vagy valós sérelmet, mert "ha megosztottak maradunk, akkor nem tudunk sikert elérni".

Véleménye szerint Magyarországnak új gazdaságra, államra és politikára van szüksége, az országnak jelenleg ugyanis egyszerre "koravén és tapasztalatlan" kormánya van, amely mindig arra keresi a választ, hogy mit miért nem lehet megcsinálni. 

A volt miniszterelnököt a fiatalok közül többen mobiltelefonjukkal fotózták, beszéde végén pedig autogramot kértek tőle.

Szijjártó Péter, a Fidelitas elnöke beszédében arra szólította fel a több száz résztvevőt: vállalják, hogy a legnagyobb várostól a legkisebb faluig eljutnak a fiatalokhoz és elmondják nekik, van lehetőség a változtatásra. Szijjártó szerint a kormány nem váltotta be a fiatalokkal kapcsolatos ígéreteit, nem lett ingyenes jogosítvány, nem lett ingyenes utazás, és nem csökkent a diákhitel kamata sem. Közölte, azt tapasztalják, hogy a kormány hadat üzent ennek a nemzedéknek. A tanulmányait befejező minden hatodik fiatalnak "a pályakezdő munkanélküliség rémével" kell szembenéznie - tette hozzá.

A politikai rendezvényen vendégként vett részt Lothar Matthaus labdarúgó szövetségi kapitány és Nemcsák Károly színész is, velük a rendezvény műsorvezetője beszélgetett; politikáról nem esett szó. A beszélgetések végén Szijjártó Péter fidelitasos pólókat adott ajándékba a vendégeknek.

Újhelyi István, az MSZP alelnöke erre úgy reagált:  "nekem fiatal családapaként és országgyűlési képviselőként is az az álmom, hogy az ellenzék vezére ne a puskapor szagát, hanem a tartalmi vita lehetőségét keresse a választási időszakban; ne utolsó csepp vérig zajló csataként, hanem az ország jövőjét szemmel tartó, egészséges versenyként tekintsen a kampányra".

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

"Orbán tévedés áldozata lett"

Orbán Viktor valószínűleg tévedés áldozata lett, amikor azt állította, hogy a háztartási villamos energiáért többet kell fizetni Magyarországon, mint Ausztriában - jelentette ki Batiz András kormányszóvivő.

MTI Gazdaság

Orbán a luxusprofitról konzultálna

Orbán Viktor a luxusprofittal kapcsolatos munkamegbeszélésre küldött meghívót hétfőn a Magyar Villamos Műveknek és annak az öt nagy energiatermelő vállalatnak, amellyel a magyar államnak hosszú távú energiavásárlási szerződése van.

MTI Itthon

Orbán: Budapest álljon a változások élére!

Orbán Viktor szerint egy európai kulturált főváros jellemzője, hogy büszke a nemzetére, arra, hogy a nemzete büszke rá, otthonos és ha itt az ideje, élére áll a változásoknak.

MTI Itthon

Orbán a munkásokért aggódik

A munkásoknak vissza kell nyerniük öntudatukat és önbecsülésüket - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. A szocialisták szerint hiteltelen az a politikai erő, amelyik kormányon megadóztatta a minimálbért, ellenzékben viszont aggódik a munkások béréért.

MTI Itthon

Gyurcsány és Orbán is találkozott Barrosóval

Magyarország építkezik, befektet a jövőbe és törleszti az elmúlt 20-30 év szociális adósságát. Fejlett és igazságos országot szeretnénk, és tudjuk, hogy ehhez sok mindent korszerűbbé és igazságosabbá kell tenni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Már a románok és a lettek is jobban élnek a magyaroknál

Már a románok és a lettek is jobban élnek a magyaroknál

Leváltaná az Orvosi Kamara ellenzéke a 16 éve hivatalban levő elnököt

Leváltaná az Orvosi Kamara ellenzéke a 16 éve hivatalban levő elnököt

Magát videózta M. Richárd a Dózsa György úti halálos balesetkor

Magát videózta M. Richárd a Dózsa György úti halálos balesetkor

Szinetár Dóra sajnálja, hogy beszélt kisfia diagnózisáról

Szinetár Dóra sajnálja, hogy beszélt kisfia diagnózisáról

Fegyvert kapnak ismét az orosz űrhajósok

Fegyvert kapnak ismét az orosz űrhajósok

Nem engedték be az IKEA éttermébe a vakvezető kutyájával érkező vásárlót

Nem engedték be az IKEA éttermébe a vakvezető kutyájával érkező vásárlót