szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Először az EU történetében, éppen a magyar szándékok alapján alsóbbrendű utakat is lehet európai pénzből felújítani és építeni – idézte fel Gyurcsány Ferenc a brüsszeli megállapodást a körgyűrű és a Vecsést, Üllőt elkerülő új útszakasz átadásán.

Ez az autópálya-átadás szól arról is, hogy a Ferihegyi repülőtér végre bekapcsolódik az európai gyorsforgalmi úthálózatba. Magyarországról, Közép-Magyarországról, Budapest környékéről, az itt lévő dinamizmusról szólhat a következő pár évtized az unióban – emelte ki Gyurcsány. Ez az ország csak olyan módon lesz egyenrangú résztvevője az európai együttműködésnek, ha az itt élő emberek épp úgy élhetnek a hétköznapjaikban, olyan fejlettségben, mint bárki más Bajorországban, Stájerországban, Toscanában, vagy valahol Wales-ben. Erről szól Európa – szögezte le a miniszterelnök.

Szilágyi András, a Nemzeti Autópálya Rt. vezérigazgatója elmondta: a két útszakasz összesen 46 milliárd forintból valósult meg. Az M0-ás körgyűrű új, 13 kilométeres szakasza az M5-ös utat köti össze a 4-es úttal. Felülete a legkorszerűbb technológiával, bazaltbeton burkolattal készült, amelyen nagy terhelés esetén sem alakul ki balesetveszélyes nyomvályú.

Egyúttal átadták a majdani M4-es autópálya 12 kilométeres, a Ferihegyi repülőtér és Üllő közötti szakaszát, amely Vecsést és Üllőt elkerülve a 4. számú főúthoz vezet. A 2x2 sávos, 10 kilométer hosszú út utolsó két kilométerén 2x1 sávos főúti szakaszon közlekedhetnek az autósok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Új M0-ás szakasz: indulhat az építkezés

Eredményt hirdetett a Nemzeti Autópálya Rt. az M0 autóút keleti szektor 4.sz. főút és 31. sz. főút közötti szakaszának kivitelezésére kiírt nyílt, közbeszerzési eljárásban. A győztes a két osztrák és egy magyar cégből álló PVT-M0 konzorcium lett. A 6,7 kilométer nettó 8,9 milliárdba kerül.

MTI Gazdaság

Osztrákok építhetik az M0-ás új szakaszát

Az ausztriai Porr Technobau Umwelt AG vezette PVT-M0 konzorcium építheti meg nettó 8,9 milliárd forintért az M0-ás körgyűrű 4-es és 31-es számú főút közötti, 6,7 kilométer hosszú szakaszát – tközölte a Nemzeti Autópálya (NA) Rt.

Gazdaság

Medgyessy: indul az M0-ás új szakaszának építése

Az M0-ás Budapestet elkerülő körgyűrű 12 kilométeres kétszer kétsávos új útszakasz a Strabag Rt. kivitelezésében 34,5 milliárd forintos beruházásban 2005 végéig készül el, alapkövét hétfőn Medgyessy Péter helyezte el.

hvg.hu Gazdaság

Az M0-ás környékén érdemes most telket venni

Míg a budapesti ingatlanárak stagnálnak, az agglomerációban egyre nagyobb ütemben növekszik az építési telkek ára. Továbbra is vonzónak számít Budaörs, Telki, illetve Solymár, így ott a telkek ára is magasabb. De egyre keresettebbek az épülő M0-s gyűrű délkeleti és keleti övezetei.

MTI Gazdaság

Új szakaszokat adnak át az M0-s körgyűrűn

Több mint egy évtizedes szünet után novemberben újabb M0-s szakaszokat adnak át. Az idén induló építések eredményeként 2007-ben a 105 kilométernyi, főváros körüli gyorsforgalmi útból már közel 90-en közlekedhetünk. A körgyűrű teljes összezárásának idejét azonban még nem lehet tudni.

Gazdaság

Csúszhat az M0-ás híd építése

A budakalászi és a szigetmonostori önkormányzatának tulajdoni hozzájárulása hiányában az építési engedélyt a Közúti Közlekedési Felügyelet elutasította, így csúszhat az Újpest és Budakalász közötti M0-ás szakasz építése.

Karácsony Gergely kinevezte a fővárosi állatkert főigazgatóját

Karácsony Gergely kinevezte a fővárosi állatkert főigazgatóját

Project Syndicate: "Orbán Viktor miniszterelnök véleménycikke nem felel meg a sztenderdjeinknek"

Project Syndicate: "Orbán Viktor miniszterelnök véleménycikke nem felel meg a sztenderdjeinknek"

A szemetet is kicsavarná a kormány az önkormányzatok kezéből, Karácsony szerint a kormány a vereségtől tartva privatizál

A szemetet is kicsavarná a kormány az önkormányzatok kezéből, Karácsony szerint a kormány a vereségtől tartva privatizál