szerző:
MTI

Az Oktogonhoz közeli autós incidens során három fiatalember bántalmazott két személyt - pontosította a rendőrség az MTI korábbi információját kedden kora este.

A hivatalos tájékoztatás szerint kedden 18 óra körül – a Budapesten zajló október 23-i rendezvényektől függetlenül - közúti incidens történt a Teréz körúton. A rendőrség adatai szerint két autó állt meg egymás mellett az úton, a járművek utasai szóváltásba keveredtek, amely dulakodássá fajult. Az egyik autóból kiszálló három személy bottal és boxerrel ütlegelni kezdte a másik gépkocsi két utasát.

A mentőktől a rendőrség azt a tájékoztatást kapta, hogy az egyik sérült súlyos koponyasérülést, másikuk nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A helyszínre érkező rendőrök a közbiztonságra veszélyes eszközöket elvették, mindhárom elkövetőt előállították. A rendőrség a közleményben külön kitért arra is, hogy a korábbi hírekkel ellentétben a gépkocsik átvizsgálásakor Molotov-koktélt nem találtak.

A helyszínen az MTI tudósítójának a sértettek elmondták: a rájuk támadó kopaszra nyírt fiatalemberek azt kiabálták feléjük, "mocskos zsidók".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itthon

Zsidózott is a cigányozó etika könyv

Félremagyarázó és előítéletes az egyik általános iskolásoknak szóló etika könyv kisebbségekkel foglalkozó fejezete – véli az oktatási ombudsman. A kiadvány szerzőjének és az azt megjelentető Apáczai kiadónak nem ez az első előítéletes megállapításokat tartalmazó tankönyve.

hvg.hu Itthon

Zsidózás-e a díszzsidózás?

A hétfő nem válik az MSZP díszére. Bejelentették, bojkottálják a parlament rendkívüli ülését. Emellett még visszalépett a jelöltségtől a díszzsidózó jelöltjük is.

MTI Itthon

A bíróságnak továbbítják a Budaházy-felvételeket

A rendőrség továbbítja a bíróságnak a Budaházy Györgyként hétfőn a Szabadság téren felszólaló férfiről készült felvételt - mondta Tafferner Éva, a BRFK szóvivője, hangsúlyozva, hogy Budaházy kényszerintézkedésének esetleges megváltoztatásáról a nyomozási bíró és nem a rendőrség jogosult dönteni.

MTI Itthon

Megtalálták az egyik verekedő-zsidózó fiatalt

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói megtalálták az egyik verekedő fiatalt, aki múlt szombaton keveredett összetűzésbe egyetemistákkal Szegeden; az eddigi adatok szerint nem faji vagy politikai nézetkülönbség okozhatta a vitát - közölte a rendőrség.

MTI Itthon

Helyrerakták Tomcat zsidózását, a TV2 fogadkozik

A legfőbb ügyészhez fordult a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a TV2 kedd reggeli Mokka című műsora miatt, amelyben a Tomcat néven is ismert Polgár Tamás a Talmudra hivatkozva idézett felháborodást keltő mondatokat; a Mokka főszerkesztője az ügy kapcsán elmondta: legközelebb körültekintőbbek lesznek.

MTI/hvg.hu Itthon

Tömegoszlatással végződött az ünnepségsorozat

Zászlófelvonással indult, Fidesz-gyűléssel folytatódott az 1956-os forradalomra emlékező ünnepségsorozat. Hangoskodók voltak, de rendbontás nem. Egészen estig, amikor az Alkotmány utcában szétoszlattak egy csoportot. Olvasson fordított időrendben!

Bánki Erik: Biztos lesz valami a lakástakarékok helyett

Bánki Erik: Biztos lesz valami a lakástakarékok helyett

A strasbourgi bíróság elmarasztalta Magyarországot a tankönyvpiac államosítása miatt

A strasbourgi bíróság elmarasztalta Magyarországot a tankönyvpiac államosítása miatt

Több módszer is létezik a globális felmelegedés megállítására – íme az 5 legjobbnak tűnő

Több módszer is létezik a globális felmelegedés megállítására – íme az 5 legjobbnak tűnő

Erste, OTP, Fundamenta: eddig fogadják a lakástakarékos ügyfeleket

Erste, OTP, Fundamenta: eddig fogadják a lakástakarékos ügyfeleket

Nem kertel a manipulált kormányvideó főszereplője: "Orbán Putyin kottájából játszik"

Nem kertel a manipulált kormányvideó főszereplője: "Orbán Putyin kottájából játszik"

Habbal és locsolással az azbeszttartalmú törmelék ellen az újlipótvárosi volt KISZ-székház bontásánál

Habbal és locsolással az azbeszttartalmú törmelék ellen az újlipótvárosi volt KISZ-székház bontásánál