szerző:
MTI

Ezrek fogadták Ferihegyen Talmácsi Gábort, a motorsport történetének első magyar világbajnokát, aki kedden délben érkezett haza a valenciai szezonzáró futamról.

Galéria, kattintson!
© Stiller Ákos
Már a repülő leszállása előtt egy órával rengetegen várták a motorsport történetének első magyar világbajnokát, ezalatt Böröczky József színművész és szakkommentátor tartotta szóval a megjelenteket. Beszélt a szurkolókhoz Drapál Kata, az első magyar vb-futamgyőztes és azóta elhunyt Drapál János testvére is, egy nagy kivetítőn pedig a futamot lehetett újra végigizgulni.
 
A szurkolók közül rengetegen magyar zászlókat, csengőket, dudákat, valamint transzparenseket hoztak, és "Talma" feliratú fekete-arany színű pólót viseltek. Sokan kisgyermeküket is elhozták, míg a szponzorok virágcsokrokkal fogadták a történelmi tettet végrehajtó motorost. 
 
Galéria, kattintson!
© Stiller Ákos
Talmácsi 12:35 órakor lépett ki a szurkolók közé, kezében egy 1-es rajtszámú sisakkal. A kiválóság köszöntötte a miatta Ferihegyre kiérkezőket, és elmondta: nem ő egyedül a világbajnok, hanem a dicsőség az egész csapatot illeti. A zászlóerdőt felhúzó közönség ezután elénekelte a himnuszt.
 
A várócsarnokból kilépő pilótát motorbőgés fogadta, sőt, egy fanatikus rajongó még a hátsógumiját is leégette az aszfalton.
 
Talmácsi ezt követően a Kempinski szállodába ment, ahol 14:30 órakor sajtótájékoztatót tart. A belvárosba vezető úton motoros rendőrök vezették fel a karavánt, a menet végéhez több szurkoló is csatlakozott. A kocsisorban egy "Gratulálunk Talmának, a leggyorsabb magyarnak - Talmácsi Gábor minden idők legeredményesebb magyar gyorsasági motorversenyzője" feliratú reklámtáblát szállító kisteherautó is haladt.
 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI/hvg.hu Világ

Talmácsi Gábor világbajnok lett

Talmácsi Gábor megnyerte a 125 kcm-es géposztályban a gyorsaságimotoros-világbajnokságot, miután a szezonzáró Valenciai Nagydíjon hatalmas küzdelemben a második helyen végzett egyetlen komoly riválisa, a spanyol Hector Faubel mögött. A Bancaja Aspar csapat pilótája a sportág első magyar vb-győztese.

MTI Itthon

Gyurcsány felhívta Talmácsit

Gyurcsány Ferenc telefonon gratulált Talmácsi Gábornak világbajnoki győzelméhez még vasárnap este - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő.

MTI Világ

Talmácsi az első helyről rajtol az első helyért

Az összetett pontversenyben vezető Talmácsi Gábor pályacsúcsot elérve az első helyről rajtolhat a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 kcm-es géposztályának vasárnapi, szezonzáró Valenciai Nagydíján.