szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Demszky Gábor főpolgármester a Budapest Szerződés eddigi eredményeiről és bővítéséről tárgyal hétfő délelőtt. A találkozón a BKV finanszírozásáról is szó esik.

Demszky Gábor közölte, hogy a megbeszélésen a Budapest Szerződés felülvizsgálata, kiegészítése és megerősítése, a BKV működése és finanszírozása, valamint a közigazgatási reform lesz napirenden. A Budapest Szerződés egyebek mellett olyan nagy programokat tartalmaz, mint a 4-es metró, az M0-ás körgyűrű, az 1-es és a 3-as villamosok pályájának meghosszabbítása vagy a szennyvíztisztító.

Demszky Gábor elmondta azt is, hogy a projektekkel kapcsolatos kormánydöntések a jövő héten, illetve a rákövetkező héten várhatóak.

Steiner Pál, a miniszterelnök fővárosi megbízottja még szerdán azt mondta: újabb elemekkel, például a Budapest Szíve programmal tervezik bővíteni a kormány és a főváros között tavaly márciusban aláírt Budapest Szerződést. Az MSZP fővárosi frakcióvezetője azt követően beszélt erről, hogy a főváros vezetői Kiss Péter kancellária- és Bajnai Gordon önkormányzati miniszterrel, valamint Burány Sándor fejlesztéspolitikai államtitkárral áttekintették a Budapest Szerződés helyzetét.

Steiner utalt arra: a találkozón egyetértés alakult ki abban, hogy megvizsgálják annak a lehetőségét, "törvény garantálja Budapest és a kormány kapcsolatrendszerét". Elmondta továbbá, a főváros szeretné elérni, hogy a kormány, a korábbi, "egy forinthoz egy forint"-elv alapján, továbbra is támogassa a budapesti útfelújítási programot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Ingatlanmenedzser

Budapest legújabb plázatervei - látványtervekkel

Az elmúlt öt évben Budapesten gyakorlatilag nem adtak át új bevásárlóközpontot – a tendencia most megtörni látszik. A közeljövőben több óriásprojektet is építenek, és a meglévő központokat is bővítik. Hol nőnek ki a földből az új fejlesztések?

MTI Itthon

Jelentős díjemelések lehetnek a fővárosban

Infláció feletti jövő évi közszolgáltatási díjemelési javaslatok kerültek hétfőn a Főpolgármesteri Kabinet elé. Lakos Imre (SZDSZ) városüzemeltetési bizottsági elnök elmondta, hogy a BKV-tarifák emeléséről szóló javaslatról nem tárgyalt a kabinet.

MTI Itthon

Új Budapest-koncepciót mutatott be Tarlós

Tarlós István - aki elismerte, hogy korábban "nem minden alap nélkül" vádolták a fővárosi ellenzéket, hogy nincs Budapest-koncepciója - elmondta, hogy a most bemutatott munka nem befejezett, kész program, hanem egy koncepció. A részletes városfejlesztési és városüzemeltetési programot 2009 végén, 2010 elején mutatják be. Ez már a jelenlegi fővárosi ellenzék választási programjának lesz tekinthető.

MTI Itthon

Demszky új körutat ígért

Öt külső kerületben 5,6 kilométernyi új körút megépítéséről, a dugódíj bevezetésének előkészítéséről, a járatritkítások elutasításáról, a szocialisták kamionstop-javaslatának támogatásáról, a távhődíj januári csökkentéséről és a főváros pénzügyi helyzetéről is szó esett Demszky Gábor szerda délutáni tájékoztatóján.

MTI Itthon

Betartanak a futóversenyeknek a fővárosi szocialisták

Horváth Gyula szocialista alelnök indítványára nem járult hozzá a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága szerdán egyetlen jövő évi utcai futóverseny közterület-használati kérelméhez sem. Az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője, John Emese a döntés felfüggesztését kéri a főpolgármestertől.

MTI Itthon

Demszky Kókával és Bajnaival egyeztetett a fővárosi közlekedésről

A Nyugati pályaudvar Eiffel csarnoképülete közösségi, kulturális jellegű hasznosításáról, a Moszkva tér felújításáról, a vasúti és BKV-jegyként is használható intelligens kártya bevezetéséről egyeztetett a gazdasági és az önkormányzati miniszter a főpolgármesterrel.

MTI Itthon

Demszky nem akar légkondi nélküli tömegközlekedést

Többé nem vesz a Fővárosi Önkormányzat tömegközlekedési eszközt légkondicionáló berendezés nélkül - jelentette ki Demszky Gábor főpolgármester egy újságíró kérdésére válaszolva csütörtökön, egy kórházi osztály átadásán tartott sajtótájékoztatón.

HavariaPress Itthon

A VEKE szerint vagy a BKV, vagy Demszky ferdít

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) arra szólítja fel Demszky Gábort, hogy fejezze ki egyértelmű állásfoglalását a BKV járatritkítás ügyében- tudta meg a HavariaPress. A főpolgármester szeptember 26-án azt nyilatkozta, hogy nem lesz járatritkítás.

Újabb kis SUV a piacon: itt a Hyundai Bayon

Újabb kis SUV a piacon: itt a Hyundai Bayon

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből

Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert megvendégelte a miniszterelnök fia

Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert megvendégelte a miniszterelnök fia