szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) senkinek sem falaz, és Peking előtt legalább négyszer minden magyar olimpiai indulót ellenőriz.

Ezt Gulyás László, a MACS szóvivője mondta ama kijelentések nyomán, amelyeket Frenkl Róbert professzor, a doppingügyek elismert szakértője tett szerdán, az MTV Nap-kelte című műsorában. Frenkl egyebek között azt állította, hogy az úgynevezett teljesítménysportokban ma is világszerte általános a doppingolás, és „naivitás lenne azt gondolni, hogy ebben a tekintetben Magyarország kivételt jelent”. A professzor szerint a magyar illetékesek a doppingolás megelőzésénél előbbre valónak tartják a lebukás elkerülését. „Puskaporos hordón ülünk Peking előtt” – fogalmazott Frenkl.

A munkáját állami megrendelésre végző magyarországi doppingellenőrző szervezet leszögezte, hogy a MACS betartja a szabályokat, és úgy ellenőriz, ahogy az elő van írva számára. „Az olimpiát megelőzően legalább négyszer megnézünk minden pekingi résztvevő magyar versenyzőt. Nálunk mindenkire egyformán vonatkoznak az előírások, s nincsen szigorú, meg kevésbé szigorú szabály, csak olyan, amelyet mindenkinek egyformán be kell tartania. Szó sincs róla, hogy magyar módra intéznénk bármit is. Senkinek nem fogunk falazni, már csak azért se, mert a levett mintákat a bécsi labor analizálja” – szögezte le a szóvivő a távirati irodának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Ausztriában 31 sportolót gyanúsítanak vérdoppingolással

Egy ismeretlen feljelentése nyomán biztosítási csalás gyanújával indított vizsgálatot a bécsi ügyészség három orvos és 31 sportoló ellen, akik állítólag vérdopping használatával próbáltak jogosulatlan előnyhöz jutni.

MTI Világ

Romario doppingolt vagy csak hiú?

Fennakadt egy doppingellenőrzésen Romario, a brazilok világbajnok csatára, aki egy hajnövesztő szer használatával magyarázta az esetet.

Hét nap

Doppingcsata

Minden eddiginél szigorúbb doppingellenőrzés várható az augusztus 8-án kezdődő pekingi nyári játékokon -...

Orbán Viktor találkozásai a koronavírussal

Orbán Viktor találkozásai a koronavírussal

Itt állnak ma a koronavírus-szűrőbuszok

Itt állnak ma a koronavírus-szűrőbuszok

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum