szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csütörtökön tettük közzé annak a telefonbeszélgetésnek az első részét, amelyben egy - a 2005-ös diósdi leszámolás ügyében nyomozó - rendőr százados egyeztet a Thaiföldön bujkáló, körözött bűnözővel, aki egyébként azóta már hazatért, és le is tartóztatták. A szöveg második részét most közöljük, folytatását pedig a jövő héten. A beszélgetésről a titkosszolgálat által készített jegyzőkönyvet annak apropóján hoztuk nyilvánosságra, hogy a sajtóban megjelent, közel ezer körözött magyar bűnöző tartózkodik Thaiföldön. A folytatásban további részletek derülnek ki a "bujdosókról".

Korábbi cikkünket és a beszélgetés első részét itt olvashatja, kattintson!

2. rész:

B.: Hát én inkább a vallomással kezdenék, aztán utána ráér ez az egész. Figyelj! Az ügyvéd úr az nem tud semmiről, ne is tudjon semmit. Ő csak annyi, hogy a családi ügyvéd, ő az egyetlen ember, akiben megbízok, mert az ő fia, meg a felesége a gyerekeim keresztapja, meg keresztanyja.

R.: Jó, de tudod, hogy itt egyébként…

B.: A Tamásban sem bízok (az ügyvéd – a szerk.), mert 8 hónappal ezelőtt a Józsival, míg itt volt, leírtunk mindent, körülbelül 14 oldalban. És ott hagytuk Tamásnak, hogy adja be az ügyészségre, mint vádalkut. A Tamás azt mondta, hogy beadta, és nem érdekelt senkit. És utoljára, amikor áthelyezték a zsarolásos ügyünket bírósági szakaszba, akkor mondta, hogy bezárultak a kapuk. És akkor én fölvettem a kapcsolatot, gondolom, szokott veled is beszélni, a Lajos.

R.: Melyik Lajos?

B.: A H. Lajos. Amikor a Tamás azt mondta, hogy bezárultak a kapuk, akkor neki elmondtam nagyjából mindent. És ő fölvette az NNI-nél (Nemzeti Nyomozóiroda – a szerk.) a R.I-vel a kapcsolatot. Én az R.Cs-vel tárgyaltam is telefonon, és az R.Cs azt mondta, hogy elvették tőlük az ügyet és nem tud már segíteni. Ugye, téged nem tudtalak elérni, mert nem tudtam a számodat. De hát ellenőrizz le mindent, amit mondok, hívd fel a R.Cs-t, beszélj vele!

R.: Tudom, tudom, utána néztem én már. Amikor ugye a Lajossal beszéltem erről a dologról, mert mi már régóta ismerjük egymást, az R-hez irányított. Úgyhogy én fölvettem a kapcsolatot az R.Cs-vel, és kérdeztem, hogy mi van, aztán ő elmondta, hogy részükről bezárták a kört. Mondtam, hogy ez volt a legszarabb megmozdulás jelen pillanatban, ezért kerestem veled a kapcsolatot, ezért küldtem neked a számot.

B.: Ezt nagyon köszönöm. Csak ezért nem bízok a Tamásban, mert amikor még meg se volt a C., mi már akkor leírtuk neki, odaadtuk á-tól zettig az egészet a Józsival együtt, hogy adja be. R.CS mondta nekem, hogy tudomása szerint sehova nem adta be a Tamás.

R.: Én se találkoztam ezzel, hogyha a zsarolási ügy kapcsán az N.A ügyész úr elé került volna a papír, akkor szerintem sikoltva hív föl engem.

B.: Úgy gondolom, hogy a Tamás az ide is játszott, meg oda is, és most úgy látja, hogy a vesztes csapatnál játszott, és most megpróbál átállni ide. Nekem ez a véleményem. A Józsi nagyon bízik benne, de én elmondtam a Józsinak is, hogy én meg nagyon nem. Tehát én azt szeretném, hogy az én kihallgatásomon ne is legyen ott ez a Tamás…

R.: Hát nem is, semmi köze nincs hozzá.

B.: … mert úgy gondolom, hogy súg a másik oldalra. És lehet, hogy most már nem súg, de hogy 8 hónapon keresztül nem találta a fórumot… akkor azt mondta, hogy gyerekek, nem kell senkinek ez a dolog, bezárultak a kapuk.

R.: Hát nézd! Figyelj! Ez sem igaz. Ez hivatalosan úgy működik, hogy hivatalosan a vádalku kapu bezárult, mert hogy az csak az ügyészi szakig lehet. Na de innentől kezdve még mindig jók vagyunk, mert ha ti tudtok nekünk segíteni, akkor még mindig megkérhetem az aktuális ügyészeket arra, mondjuk a Pest megyei Főügyészség utasítja az X ügyészséget, akik ugye képviselik a vádat, hogy na, ezek az emberek nekünk segítettek, ennél följebb ne kínáljatok be az ítéletet. Ugye a bíró annál följebb nem ítélhet, mint amit az ügyész kér. Tehát, hogyha az ügyész azt mondja, hogy kér egy felfüggesztettet, akkor viszont a bíró nem mondhatja, hogy adok 6 év letöltendőt.

B.: Ezt nem tudom, ezt te tudod.

R.: Azért mondom. A hivatalos kapu bezárult, de okosságot lehet csinálni még mindig.

B.: A lényeg az, hogy én a Tamásban nagyon nem bízok… De ha odakerülünk, akkor én rá fogok kérdezni a Tamásra, hogy 8 hónapig mi a fenét csinált? Érdekel, hogy kikkel tárgyalt, és hogy miért, csinálta.

R.: Megoldjuk.

Én nem vagyok gyilkos, és nem vagyok pénzszállító rabló (Oldaltörés)

B.: … mert valami nyomának kell lennie, ha ő valakivel tárgyalt. És ugye 8 hónapon keresztül azzal etetett bennünket, hogy fiúk nyugalom, maradjatok a valagatokon, mert el lesz intézve a dolog, be van adva az ügyészségre, majd jeleznek. És akkor 8 hónapig ültünk itt tűkön, és akkor jelezte, hogy hát bezárultak a kapuk. Akkor ment haza a Józsi.

R.: Jó, mindegy, akkor már nem kell foglalkoznod ezzel, ezt mi már rendezzük. Jó?

B.: Jó, hát engem is érdekel, csak valahol bánt a dolog, hogy a Józsi nagyon bízik ebben az úriemberben…

R.: Legyen ez a Józsinak a dolga!

B.: Meg én azt utálom, hogy a Józsival én úgy váltam el, hogy ő bemegy, és vallomást tesz. És most a derült égből a villámcsapás volt, hogy ő addig nem tesz vallomást, amíg én nem megyek haza.

R.: Nincs ezzel igazából semmi gond… a Józsi, szerintem, úgy van vele, hogy megvár téged. Hát legyen!

B.: Én annak tulajdonítom, nem tudom, te láttad a dolgokat, de nem-e a Tamás beszélte le róla.

R.: Hát nem tudom. Itt a helyszínen, szerintem nem.

B.: Engem nem érdekel, én akkor is vallomást teszek, ha a Józsi nem.

R.: Jól van, jól van.

B.: Azért megyek.

R.: Örülök a döntésednek, de hát ezt úgyis te fogod tudni.

B.: Nem, hát…

R.: Figyelj Karcsi! Igen? Mondjad!

B.: Egyetlen egy dolog. Én nem vagyok gyilkos, és nem vagyok pénzszállító rabló.

R.: Nehezen is néztem volna ki belőled, mert ha azt mondták volna, hogy te lehúztál valakit, mit tudom én, X millió forinttal, akkor azt elhiszem. Azt hajlandó vagyok elhinni, hogy valakit átvertél, és azt lehúztad. Mert tudom, hogy az okosságból nem maradsz ki, hogyha lehet belőle csinálni. De azt mondom, erősnek tartom, amikor C. kijelentette, hogy te voltál a megbízó, aki lelövetted a Pipást.

B.: De hát…

R.: Mókásnak tartottam.

B.: Röhej az egész, mert pont a Tamással védettük a családunkat, mert a Pipás lelövetése előtt

jóval fenyegettek a K-ék, meg a C-ék, hogy levágják a gyerekeink fejét.

R.: De mér?

B.: Azért, mert van ez a mosó, és ez nekik nagyon kellett, mert kitaláltak rá egy okosságot. Ez az okosság, mint utólag kiderült, az volt, hogy odahúztak egy csövet a MOL-ból, de ha mi ott vagyunk, mi nem voltunk benne. Mert engem megkerestek, és én mondtam, hogy gyerekek ebben én nem veszek részt, mert hát ebből nagy gáz lesz. Ez jövedéki lopás, itt mindenkinek mindenét el fogják venni, ha meg fog bukni, mi ebben nem veszünk részt. Na most két lehetőség volt. Minket el kellett távolítani villámgyorsan. Ez sikerült is, a K-féle dologgal.

B.: A K-s okosságban annyi részünk volt, hogy valóban ott voltunk. És a C, én úgy gondolom, hogy a Katához semmiféle köze nem volt neki, az csak egy blöff volt. Valahol hallotta ezt a történetet és megfogták azt a K-t. Egyedül a C. ismerte ezt a K-t… azt sem tudtuk, ki fia borja. Viszont a C-hez járt ez már évek óta edzeni. Tehát amikor ott történt ez az egész dolog, akkor ott Attikámozott, meg Atikám így, Atikám úgy. Valóban ott ültem én is, meg a Joe is, én ezt nem tagadom… a K. jobb oldalán a H. K., a bal oldalán a D. és vele szemben a C.. Motorral volt, motoros ruhában. Elkezdte mondani neki a dolgot, a K-nak nem tetszett, akkor elkezdték verni a fiúk, a D., meg a K., a C. meg verte a térdét egy hamutartóval.

R.: És a másik?

B.: Hajlandó vagyok beülni hazugságvizsgáló gépbe is, ha kell elmondani ezt. Meg mindegyiket. Mert én az igazat mondom. Amit megcsináltam, én elviszem, mert nincs vele probléma. A D. is tárgyalt a C-vel. A C. előadta, hogy azért nem bántanak a fiúk, mert én rájuk szóltam, de hát oda kell adnod a pénzt és az Sz. boltjába kell hozni.

Ő halászta el (Oldaltörés)

R.: Miért a C. fölötted állt ebben a brigádban? Hogy csak így rendelkezett?

B.: Hát a C., az a K-éknak egy csomó munkát elvégzett az ő elmondása szerint. Ebből egyetlen egyet említett meg, hogy valami Agyas nevű úriembert ők tettek el láb alól, a K-ék megbízásából. Nem tudom, ki ez az Agyas, meg nem tudom, miért haragudtak rá… Ez egy négyes brigád volt, a két K., a C., meg a Pier. A Pier tudta az olajos okosságot, már évek óta ebből élt, őneki összetűzése volt a K-ékkal. Azt is tudom, hogy került ő össze a C-vel. Amikor még a Piernek valami Robi volt a társa az Aranymosó Kft-ben, azt majd nézd meg, hogy milyen Robinak hívják!

R: Igen.

B.: A C. kapott egy megbízást a K. A-tól, hogy annak idején, akivel a Robi lopta az olajat a MOL-ból, valami töltögetős gyerek, aki nagyon-nagyon tele van, a K-nak adott kölcsön 300 millió forintot.

R.: Az igen!

B.: Várjál! És a K. adott kölcsön C-nek 70 millió forintot. És azt mondta a K. a C-nek, hogy ha elrendezi ezt az embert, akkor egálban vannak.

R.: Mármint, ha kinyírja. És ki ez a töltős gyerek?

B.: Nem tudom a nevét. De ez a Robi gyerek, ez mindent el fog mondani, mert ez egyébként egy igen ijedős fajta, mert elmondom, hogy miért. A lényeg, hogy a C. ennél a Robi gyereknél informálódott, hogy ki ez az ember, hol lakik, hogy mozog, satöbbi, satöbbi. És ez a Robi gyerek meg ijedtében elmondta a töltős gyereknek. Ezt megtudta C. És így ismerkedett össze a Pier, meg a C., mert a Robi gyereket megbüntették azzal, hogy kiszállították a mosóból… Legelőször a Robié és ezé a töltős gyereké volt a mosó. És a töltős gyerek meg úgy volt, hogy ő már tele van, szarik rá, és odaadta a Piernek, eladta az ő részét. Érted?

R.: Nagyjából fogom… csak nem vagyok képben az Aranymosó viszonyaival, azért vagyok néha egy kicsit értetlen.

B.: Jegyzeteld le, amit mondok! És járjál utána, és akkor tudni fogod a neveket, meg mindent, és akkor össze fog állni a dominó. Na, a lényeg az, hogy utána a Pier összenyalt a C-vel, és ők kiszállították ezt a Robi gyereket a cégből. Ez volt a büntetése azért, mert eljárt a szája. Viszont így ez a töltős gyerek megúszta a dolgot, a K. megbízását.

R.: De ez a K. ennyire nagykutya? Hogy csak így dönt emberek sorsa fölött?

B.: Micsoda? Hát nézd már meg, hogy mennyire gazdag ember. Hát most 30 darab 50 milliót érő kamion, a KT felirattal, citromsárgán, hát nem egyszerű mennyiségű pénzt jelent. Ő halászta el most legutoljára a Magyarországon lévő összes munkát. Annak ellenére, még tudom azt is, hogy van a K-nak a magyarországi főnöke, az L.S. A K. A annak idején, a C-vel verette meg az L-t, és próbálták Józsira terelni a dolgot. És a K. így hozzá férkőzött, nagyon nagy barátja lett az L-nek. És elhalászott előle egy csomó olyan munkát, ami hatalmas pénzt hozott.

R.: És akkor gondolom össze is álltak, a K. és a K.


B.: Nem álltak össze. Hát gondolom, az L. tett a zsebébe K. valamennyi pénzt, de végül a K. az leépülőben van, a K. meg virágzik, mint...

R.: Aha.

B.: … a tavirózsa. Mert minden munka az övé. Ugye az I. volt az egyetlen, aki próbált széllel szemben pisálni, de hát azért ő is megkapta mindig a maga beosztását.

R.: A tartályautó-telepet ki löveti szét?

B.: A K. lövette szét a C-vel. A C. elmondása szerint a Szemüveg, meg a K. F csinálták a munkát. Összekötötték a kellemest a hasznossal, de azt is mondtam már neked, hogy Ercsibe, a Centunió telephelyén, ott is a C. megbízást kapott a K-tól, kapott is érte pénzt. És közbe odaküldték be a vállról indíthatót, de összekötötték a kellemest a hasznossal, mert azt hitték, hogy akkor nagy sajtó visszhangja lesz a vállról indítható rakétának. De nem lett. Mert titkos nyomozás lett belőle. Azért kellett volna nekik, hogy legyen sajtóvisszhangja a Szerémi út előtt…

R.: Ja, befossanak a pénzszállítók, mi? És ki csinálta a Centuniós belövést?

B.: A K-nak a megbízásából a C. csinálta, a K. lőtt be, meg a Szemüveg, viszont a K. elájult a gőztől, amit kilő ez a rakéta…

R.: Balfasz! Ezt nem hiszem el. Odamennek egy ilyen munkára, és ilyet. Nem hiszem el. Király.

B.: Erről a K-ról tudom, illetve gondolom, láttad, hogy egy full kábítószeres…

A beszélgetés folytatását a jövő héten közöljük!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az SZFE kollégistái nem értik, hogy forgathatott a Pesti TV a személyes tárgyaik között

Az SZFE kollégistái nem értik, hogy forgathatott a Pesti TV a személyes tárgyaik között

Hiába a világjárvány, környezettudatosabbak nem igazán lettek a magyarok

Hiába a világjárvány, környezettudatosabbak nem igazán lettek a magyarok

Ne szelfizzenek majmokkal! – kérik az állatvédők a tudósokat

Ne szelfizzenek majmokkal! – kérik az állatvédők a tudósokat