Tetszett a cikk?

Kifütyülték a miniszterelnököt a 40. Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásverseny balatonfüredi díjkiosztóján.

Az eredményhirdetésre vasárnap délben került sor, s miközben Gyurcsány Ferenc a díjakat adta át a balatonfüredi móló bejáratánál felállított színpadon, a több száz fős közönség soraiból erőteljes füttyszó és pfujolás hallatszott.

A kormányfő Straub Elek, a vitorlásszövetség elnöke társaságában nyújtotta át a kékszalagot a Brokernet Uniqát sikeresen kormányzó Litkey Farkasnak, aki sorozatban nyolcadszor bizonyult a legjobbnak.

A győztes csapat péntek este ért célba, 13 óra 14 perc alatt teljesítve a 160 km-es távot. Vagyis a 10 óra 40 perces csúcs, melyet 1955 óta a Nemere II cirkáló tart, ezúttal sem dőlt meg.

A versenynek rekordot jelentő 578 hajó vágott neki Balatonfüredről péntek délelőtt, s a megadott szintidőn belül, vasárnap reggel 9 óráig 527 hajó futott be a célba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!