szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elvesztette a Fővárosi Ítélőtáblán a Magyar Rádió azt a pert, amelyben a digitális rádiós multiplex pályázati eredményt támadta meg - értesült szerdán az MTI.

Such György, a közmédium elnöke közölte, az írásba foglalt döntés kézhez vétele után döntenek az esetleges további lépésekről. Egyben annak a véleménynek adott hangot, hogy a történtek azt mutatják: a vizsgálandó anyag mérete miatt az ügyben jogorvoslatra előírt harmincnapos határidő "teljesen kiüresíti" a bírói úton való felülbírálás lehetőségét. Szavai szerint a történtek visszaigazolták azon korábbi lépésüket, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak az ügyben.

A rádió augusztus végén támadta meg a multiplex-pályázat nyáron kihirdetett eredményét. Akkor azért fordultak a Fővárosi Ítélőtáblához, hogy "semmisítse meg az alperes Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) azon döntését, mellyel az a VHF sávi digitális rádió műsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságának megszerzése iránt 2008. március 25. napján kiírt pályázat nyertesének az Antenna Hungária Zrt.-t nyilvánította". 

A közrádió részletes jogi és műszaki indoklást terjesztett a bíróság elé. A keresetlevél és az ahhoz fűzött mellékletek együttes terjedelme megközelítőleg 500 oldal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Megkezdődött a digitális műsorszórás az M2-n

Megkezdődött a Magyar Televízió (MTV) 2-es csatornáján a digitális műsorszórás, az MTI által megkérdezett kábelszolgáltatók szerint az átállás problémamentesen zajlott, lakossági panasz nem érkezett.

MTI Itthon

Kiírhatja az NHH a digitális pályázatokat

Véglegesen jóváhagyta a digitális rádiós és televíziós műsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságának megszerzésére irányuló pályázati kiírás dokumentációját az Országgyűlés eseti bizottsága szerdai ülésén, így a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) kiírhatja pályázatokat.

hvg.hu Tech

M2: Analóg helyett digitális sugárzás

A Magyar Televízió m2-es csatornája - az ORTT engedélye alapján – 2008. augusztus 1-jén leállítja a műholdas (analóg) sugárzást, s megkezdi a csak digitális jelek továbbítását.

MTI Gazdaság

Csak a Wallis-cég maradt állva az MTV digitális tenderén

Hétfőn az eddig még állva maradt három pályázó közül kettőnek, a Rexfilm és az Albacomp vezette konzorciumnak érvénytelenné nyilvánította ajánlatát a Magyar Televízió (MTV) az új, IT-alapú, HD-minőségű műsorgyártó rendszerének kiépítésére kiírt tenderén - írja a Népszabadság.

MTI Itthon

Digitális tévé és rádió akár már az ősztől

A földfelszíni digitális televíziózás és rádiózás akár már az ősszel elindulhat, amennyiben a műsorszórók márciusban kezdődő pályáztatása ideálisan alakul - mondta Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Semjén Zsolt feljelentést tesz, amiért gólyagyilkosnak próbálták beállítani a Facebookon

Semjén Zsolt feljelentést tesz, amiért gólyagyilkosnak próbálták beállítani a Facebookon

Videó: Kigyulladtak a Vivo telefonjai a hongkongi repülőtéren

Videó: Kigyulladtak a Vivo telefonjai a hongkongi repülőtéren

Már 15 kilót fogyott Navalnij, ezért kényszerétkeztetést vezetnének be a börtönben

Már 15 kilót fogyott Navalnij, ezért kényszerétkeztetést vezetnének be a börtönben