szerző:
MTI

Tarlós István kapkodásnak és rendkívül kockázatosnak tartja a HÉV esetleges átadását a MÁV-nak. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője a Nap-keltében kérdésesnek mondta, mennyire segít a fővároson, ha a most jól üzemelő HÉV-vonalakat a BKV-nál is rosszabb helyzetben lévő vasúttársaság veszi át.

Tarlóst arról a sajtóhírről kérdezték, amely szerint a MÁV Cargo 102 milliárd forintos privatizációs bevételéből vásárolja meg a MÁV Zrt. a BKV HÉV-vel kapcsolatos eszközeit, így a BKV jelentős, 30 milliárd forint körüli egyszeri forráshoz juthat. "Ez megint kapkodás" - kommentálta a hírt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, aki szerint a HÉV-vonalak átadása a BKV finanszírozásában is csak "abszolút rövid távú", 2010-ig szóló "virtuális megoldást" jelent.

Tarlós ugyanakkor arra hívta fel figyelmet, hogy ha van a BKV-nál rosszabb helyzetű közszolgáltató cég ma Magyarországon, az alighanem a MÁV, amelynek valószínűleg az eladósodottsága is nagyobb mértékű, mint a BKV-é, ahol a 20-30 perces vonatkésés normálisnak számít.

Feltette a kérdést, vajon mennyivel lesz azzal kisegítve a város, ha most ezeket a jól üzemelő és műszakilag is jó állapotban levő HÉV-vonalakat átadja a MÁV Startnak, ahol semmi garancia nincs arra, hogy milyen időközönként járnak majd a szerelvények a mostani a 4-5 perchez képest. A MÁV "életében nem üzemeltetett még" olyan vonalakat, ahol négy-öt percenként közlekedtek a vonatok, ezért ezt "rendkívül kockázatos dolognak" nevezte. Emellett szerinte ezzel ismét kikerül a főváros kezéből egy olyan eszköz - a HÉV-vonalak felügyelete - amelyet aztán lehetetlen vagy rendkívül nehéz visszaszerezni.

A négy HÉV-vonal közül három vezet az agglomerációba, a szentendrei, a gödöllői és a ráckevei, míg a csepeli HÉV el sem hagyja a várost, így azt nem is tudják odaadni a MÁV Startnak - mondta a politikus. Szerinte ezt a vonalat villamosvonallá akarják "degradálni", holott egy HÉV-kocsi nagyjából annyi embert képes szállítani, mint egy komplett villamosszerelvény.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője több mint hibának, bűnnek tartotta, hogy a közszolgáltató cégeket sorra engedi ki kezéből a város.

Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója tegnap arról beszélt: folynak egyeztetések arról, hogy a MÁV átveszi a BKV-tól a HÉV-et, de a részletekről döntés még nem született.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vélemény

Szétzilálná-e a MÁV a HÉV-et?

Súlyos problémákat vet fel, ha Európa legrosszabb színvonalú állami vasúttárságának a kezelésébe adják a HÉV-et, állítja Vitézy Dávid, a VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) szóvivője. Szerinte ezt az átgondolatlan tervet végső soron az indokolja, hogy az állam ellenőrizni akarja az elkerülhetetlenül szükséges új járműpark beszerzését, rátenné a kezét a tenderre.

MTI Itthon

Cargo-pénzből kerül a HÉV a MÁV-hoz

A MÁV Cargo 102 milliárd forintos privatizációs bevételéből vásárolja meg a MÁV Zrt. a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. HÉV-vel kapcsolatos eszközeit, így a BKV jelentős, 30 milliárd forint körüli egyszeri forráshoz jut, egyben "megszabadul" a helyi vasút üzemeltetésétől - írta az erről szóló információira hivatkozva a hétfői Napi Gazdaság.

Baj van, elromlott a Facebook Messenger, nem mennek át az üzenetek [frissítve]

Baj van, elromlott a Facebook Messenger, nem mennek át az üzenetek [frissítve]

Megoldás, ha másik bolygóra költözünk? A gyerekek Hawkinggal értenek egyet

Megoldás, ha másik bolygóra költözünk? A gyerekek Hawkinggal értenek egyet

Ignatieff: Nem ultimátumot adtunk, de ami sok, az sok

Ignatieff: Nem ultimátumot adtunk, de ami sok, az sok

Autoriter vezetőként beszélt Orbánról John Oliver

Autoriter vezetőként beszélt Orbánról John Oliver

Becsapták a "Picasso-festményt" találó írónőt

Becsapták a "Picasso-festményt" találó írónőt

Levideóztuk az első havat a Normafán

Levideóztuk az első havat a Normafán