szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A munkahelyére tartott egy Heves megyei orvos, Ress Károly, amikor Kerecsend és Kápolna között egy rosszul elvégzett előzés során nekiment egy másik gépkocsinak, de csak annyira, hogy megsértette a jármű visszapillantó tükrét.

A megsérült autó vezetője a károkozó nyomába eredt, s végül az orvos kocsija elé kerülve megállította őt. Ezután a nő betelefonált a rendőrségi ügyeletre, a kiérkező baleseti helyszínelők pedig megszondáztatták a férfit, amely alapján az orvos alkohol hatása alatt vezetett. Ezt követően bevitték az orvosi ügyeletre, ahol vért vettek tőle, és - értesülésünk szerint - ennek eredménye is azt mutatta, hogy ittas állapotban ült a volán mögé. A füzesabonyi kapitányságon az orvos ellen ittas vezetés gyanúja miatt – jogosítványa elvétele mellett – indult eljárás, aminek tényét megerősítette a Heves megyei rendőrfőkapitány, Juhász István is.

A több településen, így Heves városban is orvosi ügyeletet adó Agria-Ügyelet Egészségügyi Szolgáltató Kft. alapellátási divíziójának igazgatója, dr. Bessenyei Ákos a hvg.hu-nak elmondta, mivel az orvos kedden este nem jelent meg az ügyeleten, aggódtak, hogy történt vele valami, és csak később értesültek arról, hogy a rendőrség közlekedési vétség miatt eljárást indított ellene. „Az ittassággal – ami más elbírálás alá esik a közlekedésben – addig nem foglalkozunk, amíg a szakértői véleményt meg nem kapjuk” – jegyezte meg az igazgató.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Japán válasz a BMW M3-ra: itt a 479 lóerős új Lexus IS

Japán válasz a BMW M3-ra: itt a 479 lóerős új Lexus IS

Varga Judit: A Parlament elé kerülhet a civiltörvény módosítása

Varga Judit: A Parlament elé kerülhet a civiltörvény módosítása

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a köd miatt