szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség a Flórián téri bankrablás elkövetőjét - mondta Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-nek kedd este.

A rendőrök kora estére befejezték annak a tízemeletes Miklós utcai panelháznak az átvizsgálását, ahova a Flórián téri rablást követően az elkövető feltehetően bemenekült. Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese még a helyszínen elmondta: pár lakásba nem jutottak be, ezeket a tulajdonos hazaérkezése után vizsgálják át.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy a kommandósok nem sokkal háromnegyed hat után elhagyták a helyszínt, de a Miklós utca 9-15. szám alatti tízemeletes panelház környékét továbbra is fegyverrel a kézben őrizték a rendőrök. A lakókat ellenőrzés után engedték vissza otthonukba.

Szemtanúk elmondása szerint a feltételezett rabló korábban egy személyautóval már elmenekült a helyszínről. A rabló azután ment be a lakóházba, hogy megpróbálta kifosztani az Erste Bank Flórián téri fiókját kedden kora délután. Sass Oszkár elmondta, hogy a férfi két óra előtt nem sokkal lépett be a pénzintézetbe, lefegyverezte a biztonsági őrt, majd a pénz átadására szólította fel a bank alkalmazottait.

A bank munkatársai riasztották a rendőröket, akik a helyszínre érve megzavarták a bankrablót. A férfi ezután egy túszt ejtve elmenekült a pénzzel együtt a helyszínről. A túszt, aki a bank egyik férfi alkalmazottja, később elengedte. Arról nincsenek információk, hogy lövés dördült-e a bankfiókban. A rablás során a biztonsági őr, a rablóval való dulakodás miatt, könnyebben megsérült - mondta Sass Oszkár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Panelházba menekült a bankrabló, szabad a túsz

Egyelőre nem találták meg az óbudai bankrablót; a rendőrök befejezték annak a tízemeletes Miklós utcai panelháznak az átvizsgálását, ahova a Flórián téri rablást követően az elkövető feltehetően bemenekült.

Négyszáznál is több órát állítanak át a windsori kastélyban

Négyszáznál is több órát állítanak át a windsori kastélyban

Máris itt az új BMW M4 első limitált szériája

Máris itt az új BMW M4 első limitált szériája

Meghosszabbították a lassan már kínossá váló Brexit-folyamat jelenlegi tárgyalási fordulóját

Meghosszabbították a lassan már kínossá váló Brexit-folyamat jelenlegi tárgyalási fordulóját