szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jelképes kulcsátadással nyitották meg az MSZP tagsága és szimpatizánsai előtt a párt új székházát szombaton Budapesten, a VI. kerületi Jókai utcában.

A kulcsot Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke adta át Gyurcsány Ferenc pártelnöknek a testület ülése előtt. Simon Gábor azt mondta, az új székház valódi, állandóan nyitva tartó közösségi háznak készült.
   
A Jókai és az Ó utca sarkán 1890 óta áll épület, amelyet a magánalkalmazottak szakszervezete 1947-ben vett meg és téglajegyekből újítatott fel. Az MSZP a 2008 elején kezdődött felújításkor megtartotta a külső homlokzat eredeti mészkőburkolatát és a lépcsőház modernista, valamint Bauhaus-jegyeit is. A homlokzatot üvegfelület díszíti.
   
A szocialisták ötemeletes épületének belső falait részben fehérre festették, részben pedig a barackszín árnyalatait használták. Az ingatlan összterülete 3481,78 négyzetméter, amelyből az irodaterület 1462 négyzetméter.
   
A pártelnök irodája a legfelső, az ötödik emeleten van, ahol ezen kívül csak az elnökségi ülések helyéül szolgáló terem található. A negyedik emeleten kaptak szobákat a választott tisztségviselők, titkárnőik a közös előtérben foglalnak helyet. A harmadikon helyezték el a politikai apparátust, a másodikon a gazdasági, pénzügyi személyzetet, az elsőn pedig a társadalmi partnereket, platformokat, tagozatokat.
   
Az első emeleten üveggel fedett részen alakították ki a sajtótájékoztatók színhelyét. A földszint mindenki előtt nyitott, az ígérik, hogy a hamarosan megnyíló büfébe az utcáról is bárki betérhet. Az  aulába háromszázan férnek be.
   
A bejárat akadálymentesített, ahogy a mosdók is, a lifteken Braille-írással is feltüntették az emeletek számát. Parkolót az új székház alatt nem alakítottak ki, így az ide érkező politikusokért az autóknak vissza kell jönniük. Az épülethez pince és tetőterasz is tartozik, utóbbit nyáron növényekkel ültetik be.
   
Az MSZP tulajdonában lévő irodaház építtetője a Jókai 6. Irodaház Zrt. - az épület a VI. kerületben a Jókai út 6. szám alatt található - , a tervező GENCO-Consulting Kft.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Bemutatták az MSZP új székházát - fotó

Bemutatták a fotósoknak az MSZP új székházát Budapesten, a VI. kerületi Jókai utcában pénteken. Az épület szombaton nyitja meg kapuit a párt tagsága és a szimpatizánsok előtt.