szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizenegyen pályázták meg a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztját a hétfő délutáni határidőig - értesült a közmédiumot felügyelő kuratórium elnökségének több tagjától a nap folyamán.

Közlésük szerint órákon belül tudható lesz, hány dokumentáció felelt meg az alaki követelményeknek a tisztségre kiírt, sorrendben immár az ötödik pályázaton. A múlt péntek délutáni határidőig tizenketten vették fel az induláshoz szükséges csomagot az MTI kuratóriumi elnökségi tagoktól származó értesülései szerint.

A január 15-én - három nappal az utolsó sikertelen elnökválasztási menet után - közzétett felhívás alapján kedden és szerdán egyenként hallgatja meg a pályázókat elképzeléseikről a kuratóriumi elnökség. Az előzetes menetrend szerint jövő szerda reggel már jelöltet állítana a testület. Ennek sikere esetén pedig még aznap dönthetne a kérdésben a nagykuratórium is.
 
A tisztség tavaly március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása. Ő volt a Magyar Televízió első olyan elnöke a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta, akinek sikerült kitöltenie hivatali idejét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Új jelentkező az országos rádiófrekvenciára

Versenybe szállna a két országos kereskedelmi rádiós frekvencia egyikéért a radiocafé 98.6 tulajdonosa, ha megpályáztatják a hullámsávokat – közölte Kádár Tamás, az Est Media Group ügyvezetője.

MTI Itthon

Közszolgáltat-e a Petőfi Rádió?

A Magyar Rádió álláspontjával egyezően látja a közszolgálati feladatok teljesítésének módját a közmédiumok európai szervezete - tudható meg az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) két igazgatója által jegyzett levélből, amelyre a Petőfi adó működésével kapcsolatos per első tárgyalási napján többször is hivatkoztak a felek a Fővárosi Bíróságon.

Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi

Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi

Illegális szexpartin vett részt egy EP-képviselő

Illegális szexpartin vett részt egy EP-képviselő

Karácsonyi filmeket néznek a londoni akvárium pingvinjei

Karácsonyi filmeket néznek a londoni akvárium pingvinjei