szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismét Sztaricskai Tamást jelölte a Magyar Televízió (MTV) elnökévé a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége az egyik testületi tag közlése szerint.

Sztaricskai a minimálisan szükséges tíz voksot tudhatja magáénak, akárcsak január 12-én, amikor végül a nagykuratórium tagjaitól nem kapta meg a poszt elnyeréséhez szükséges kétharmados arányú szavazatot. A jelölés során négy - a Fidesz és a KDNP által delegált - testületi tag állt Havasi János mellé, akit a korábbi fordulók során is támogattak.

A 41 éves, agrármérnök végzettsége mellé MBA-, valamint tolmács és szakfordítói diplomát is szerző Sztaricskai Tamás január 12-én, nagykuratóriumi meghallgatásán elmondta, egyebek mellett a McDonald's magyarországi kommunikációs igazgatója, majd indulásakor a Vodafone egyik igazgatója volt, majd Bécsben a Raiffeisen bank tizenöt országban kifejtett kereskedelmi és marketing támogatásáért volt felelős, utána saját tanácsadó céget indított.

Két hónappal ezelőtti meghallgatásán elismerte: nem tévés szakember, hozzátéve, "azt gondolom, hogy a televíziót és a tartalmat szakembereknek kell megcsinálni. Ezeknek a szakembereknek viszont lehetőséget kell adni arra, hogy jól és lehetőleg a legtöbbet tudják kihozni magukból, és az én feladatomnak azt látom, hogy a működéshez szükséges erőforrásokat és lehetőségeket meg tudjam teremteni rövid, illetve hosszú távon ezeknek a szakembereknek".

Véleménye szerint elsősorban a működés hatékonysága az, amit "jelentős mértékben lehet növelni", s egyebek mellett arról beszélt, átalakítaná a nagyobbik köztévé "viszonylag lapos" vállalati struktúráját, hiszen az túl sok területet rendel közvetlenül az elnök és az alelnök alá.

Minimális célkitűzésnek nevezte, hogy megfordítsák a működésre és a műsorokra fordított összegek - jelenleg háromötöd-kétötödös arányát, hosszabb távon a nyolcvan százalékhoz közelítve az utóbbi mutatót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van egy gyűrű, amely 90%-os valószínűséggel jelezheti, ha viselője koronavírusos

Van egy gyűrű, amely 90%-os valószínűséggel jelezheti, ha viselője koronavírusos

Egyre több mindenre emlékszik a Szájer-buli szervezője

Egyre több mindenre emlékszik a Szájer-buli szervezője

Megfiatalították a sejteket a tudósok, visszanyerték látásukat az egerek

Megfiatalították a sejteket a tudósok, visszanyerték látásukat az egerek