szerző:
hvg.hu

A Fidesz 56 százalékos eredménye 14 mandátumot ér, az MSZP 4, a Jobbik 3 és az MDF 1 képviselőt juttatott ki az Európai Parlamentbe.

1 2 3 4 5 6 7
11
Sorrend megfordítása

Szili: ez súlyos vereség

Súlyos vereséget szenvedett az MSZP - mondta Szili Katalin házelnök a szocialisták délelőtti frakcióülésén, amelyen részt vett Bajnai Gordon kormányfő is.

Bajnai a parlamentben értékelt

Bajnai Gordon arra kérte az európai parlamenti választásokon mandátumot szerzett politikusokat, hogy az európai Magyarország és a magyarság érdekeit tartsák szem előtt. A KDNP szerint Bajnainak le kellene mondania, Navracsics szerint is elfogyott mögötte a támogatás. Fodor szerint hétfőn reggel egy másik országban ébredtünk. Napirend előtti felszólalás és a reagálások.

Az MSZP nem áll ki Bajnai mögül

Az MSZP-frakció egyhangúlag támogatja a Bajnai-kormány programjának végrehajtását - mondta Mesterházy Attila frakcióvezető hétfőn Budapesten újságíróknak.

Bokros: távozzon, akinek nem tetszik!

Az volna a tisztességes, ha elhagynák az MDF-et azok, akik a párt jelenlegi irányvonalával nem értenek egyet - mondta az ATV Jam című műsorában hétfőn Bokros Lajos, akit az MDF jelöltjeként európai parlamenti képviselőnek választottak. "Azoknak, akiknek az az érdekük, hogy az MDF előretörését hátráltassák, mi keresnivalójuk van a pártban?" – tette fel a kérdést Bokros Lajos, aki szerint a választások után meg kell szűnnie „a belső ellenzék aknamunkájának”, és a tagságnak fel kell sorakoznia "a Dávid Ibolya vezette vonal" mögé.

Két napig ülésezik a Fidesz

Kétnapos elnökségi ülést tart a Fidesz hétfőn és kedden - mondta újságíróknak Orbán Viktor pártelnök, a Fidesz és a KDNP közös frakcióülése után hétfőn. Az újságírók azt kérdezték a pártelnöktől, hogy kezdeményezi-e a Fidesz a parlament feloszlatását, illetve mit szólnak ahhoz, hogy a Jobbik három mandátumot szerzett az európai parlamenti választáson. Orbán Viktor erre azt mondta: kétnapos elnökségi ülést tartanak, és szerdán állnak az újságírók rendelkezésére.

Az ügyvivők tudomásul vették Fodor lemondási szándékát

Az SZDSZ ügyvivői testülete tudomásul vette Fodor Gábor pártelnök lemondási szándékát, de a döntés az országos tanács kezében van - mondta a hétfői ülésről távozóban az újságíróknak Demszky Gábor.

A vártnál kisebb arányú győzelmet aratott Berlusconi pártja

A jobboldali Szabadság Népe korábban 40 százalék feletti eredményre számított, ám végül csupán a szavazatok 34,7 százalékát szerezte meg a voksok közel teljes feldolgozottsága alapján közzétett, egyelőre nem hivatalos részeredmények szerint. Ez a teljesítmény elmarad a jobboldal tavaly áprilisi törvényhozási választáson elért eredménye mögött: akkor a választók több mint 37 százaléka támogatta Berlusconi pártját.

Megkezdődött az MSZP frakcióülése

Megkezdődött az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának ülése; a frakció hétfői szokásos ülésén értékeli az európai parlamenti választás (EP) eredményeit. A tanácskozáson jelen van Bajnai Gordon miniszterelnök is. Az MTI információi szerint a frakcióülés előtt az MSZP országos elnöksége is ülésezett. A képviselőcsoport ülésére megérkezett Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is. Az MTI úgy tudja, hogy Gyurcsány a kormányfői posztról történő távozása óta most először vesz részt a frakcióülésen.


Londoni elemzők: nincs piacborító meglepetés Magyarországon

A magyar pártok a várt eredményt érték el az európai parlamenti választásokon, és bár a Jobbik erős teljesítménye "valamelyest aggasztó", a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a Bajnai-kormány a helyén marad, mondták hétfőn az MTI-nek londoni feltörekvő piaci elemzők, akik szerint nem született jelentős piaci eladási nyomást indokló meglepetés.

A Magyar Telekomnak nincs automatizált telefonhívás-szolgáltatása

A Magyar Telekomtól az európai parlamenti választással kapcsolatos törvénysértő automata telefonhívásokat senki nem rendelt és nem is rendelhetett meg, mivel jelenleg nem létezik ilyen szolgáltatása - közölte a társaság hétfőn.
1 2 3 4 5 6 7
11

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Itthon

Az égből hívnak a vasárnapi szavazásra - videóval

Frank De Winne, az Európai Űrügynökség (ESA) belga űrhajósa, aki hamarosan a nemzetközi űrállomás parancsnoka lesz, az űrből küldött üzenetében azt mondta, reméli, hogy politikai nézettől függetlenül mindenki szavaz a június 7-ei EP-választáson.

MTI Itthon

EP-kampány: zárócsúcs csütörtökön

Csütörtökön tartja EP-választási kampányának zárórendezvényét, illetve záró sajtótájékoztatóját a legtöbb párt, így az MSZP, a KDNP, az MDF, a Jobbik és az LMP. A Fidesz kampányzárásaként Orbán Viktor pártelnök vidéki városokban tart választási gyűléseket. A Munkáspárt szerdán, az SZDSZ pénteken zárja kampányát. Az MCF Roma Összefogás Párt nem tart ilyen jellegű rendezvényt.

MTI Világ

Európát hidegen hagyják az EP-választások

Az európaiak közel kétharmadát, 64 százalékát nem érdekli a június 7-i európai parlamenti választás - derült ki az Opinionway közvélemény-kutató cég felméréséből, amelyet a La Tribune című francia gazdasági lapban tettek közzé.

MTI Világ

Az EU aggódik a szavazatvásárlás miatt

Az Európai Unió aggodalmának adott hangot amiatt, hogy Bulgáriában esetleg ismét élhetnek a szavazatvásárlás gyakorlatával, mégpedig az európai parlamenti választáson.

MTI Világ

Ma 19 országban szavaznak az EP-választáson

Németországban, Belgiumban és Luxemburgban is megkezdődött vasárnap az európai parlamenti választás, az említett országokon kívül a kontinens további 16 államában - köztük Magyarországon is - megválasztják az EP képviselőit, és ezzel véget ér az európai választási maraton.

Több mint 2600 rab kapott kegyelmet Kubában

Több mint 2600 rab kapott kegyelmet Kubában

Korrupciós vádak miatt letartóztatták a volt pakisztáni miniszterelnököt

Korrupciós vádak miatt letartóztatták a volt pakisztáni miniszterelnököt

Hamarosan jön a Coca-Cola-kávé

Hamarosan jön a Coca-Cola-kávé

Történt valami a Wizz Air rendszerével, a jelszavak is érintettek

Történt valami a Wizz Air rendszerével, a jelszavak is érintettek

Két vasúti sorompót rúgott le menőzésből egy fiatal

Két vasúti sorompót rúgott le menőzésből egy fiatal

Bebukhat az olcsó békési ivóvíz terve, de Mészáros Lőrinc legalább jól járt

Bebukhat az olcsó békési ivóvíz terve, de Mészáros Lőrinc legalább jól járt