szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Molnár György titkárságvezetőt találta felelősnek a BKV belső vizsgálata, amelyet a hétfőn este kiküldött hamis tartalmú közlemény miatt indított a cég, ezért tőle közös megegyezéssel megválnak - közölte a közlekedési vállalat szerdán az MTI-vel. Molnár György végkielégítés nélkül távozik a BKV-tól - olvasható a közleményben.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója elmondta, hogy Molnár feladata volt az igazgatósági és felügyelőbizottsági ülések dokumentumainak előkészítése és kezelése. Ő adta át a sajtóosztálynak azokat a dokumentumokat, amelyek alapján a közlemény született - tette hozzá. Mint mondta: ezekben a dokumentumokban határozati javaslatok voltak, nem pedig az elfogadott határozatok.

A kommunikációs vezető keddi sajtótájékoztatóján jelentette be: azonnali belső vizsgálatot indítottak, mert hétfőn este valótlan tartalmú közleményt adtak ki, amelyet kedd reggel korrigáltak. A felügyelőbizottság legutóbbi, augusztus 28-án tartott ülésén határozott úgy, hogy nyilvánosságra hozzák nemcsak a határozatokat, hanem a teljes jegyzőkönyvet is. A sajtóirodára egy olyan dokumentum került, amely a határozati javaslatokat is tartalmazta, ennek alapján írták meg a közleményt, de abban egy olyan mondat is szerepelt, amely a határozatok közé végül nem került be - mondta a kommunikációs vezető kedden.

A szerda délután a BKV felügyeletéről zajló koalíciós egyeztetést követően Demszky Gábor bejelentette: visszahívják a BKV igazgatóságának és felügyelőbizottságának tagjait, és az új igazgatóságot a kormány delegáltja vezetné a jövőben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Az fb szerint mulasztott a BKV menedzsmentje

A BKV menedzsmentjének mulasztásos felelősségét állapította meg a cég felügyelőbizottsága (fb) a prémiumok és jutalmak kiosztásában - közölte a főváros közlekedési vállalata hétfőn az MTI-vel.

HavariaPress Itthon

Szolgálati lakást is kapott a BKV-tól Szalainé?

Szolgálati lakást is kaphatott a Budapesti Közlekedési Vállalattól dr. Szalainé dr. Szilágyi Eleonóra, a cég korábbi humánpolitikai igazgatója, aki a közelmúltban összesen százmillió forint végkielégítést kapott a társaságtól, noha továbbra is foglalkoztatták - értesült a HavariaPress.

MTI Itthon

BKV: külsős ellenőrök nettó 840 ft/óráért

Nettó 840 forintos óradíjjal a DI-SEC Discrate Security Személy- és Vagyonvédelmi Kft. nyerte meg azt a tárgyalásos közbeszerzést, amely a BKV Zrt. vonalain zajló jegyellenőrzésre kiírt hirdetmény közzétételével indult. Az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

MTI Itthon

Hagyó elengedi a BKV-t

Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes hétfőn visszaadta a főpolgármesternek azt a tőle kapott hatáskört, amellyel a BKV szakmai felügyeletét látta el - tudta meg az MTI városházi forrásokból.

MTI Itthon

BKV fb: előnytelen volt a korábbi jutalmazási rendszer

Előnytelen volt a BKV számára a felügyelőbizottság (fb) szerint az a jutalmazási rendszer, amelynek alapján a cég volt humánpolitikai igazgatója közel 100 milliós végkielégítést, illetve prémiumokat kaphatott - közölte pénteken az fb ülése után Vitézy Dávid, a bizottság Fidesz által delegált tagja.