szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ungár Klára, a Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) párt elnökségi tagja nyilvános, a média által is közvetítendő vitára hívja ki Bokros Lajost, az MDF miniszterelnök-jelöltjét.

A vitát kezdeményező politikus ezt azzal indokolta, hogy az MDF vitairata szerinte hiányos: nem szerepel benne a jogállam helyreállítása, az állam szerepe, a roma integráció kérdése, valamint teljes egészében kihagyták belőle a szociál- és társadalompolitikai problémákat. A SZEMA elnökségi tagja úgy fogalmazott: elhűlve szembesültek azzal a javaslattal, hogy az MDF azt tervezi, a családi pótlékot az iskoláknak adják a gyermekek hatéves korától. Meglátása szerint ez az elképzelés "durvább, mint a szociális kártya", és "az MDF nincs tisztában a magyar családok szociális helyzetével", mert még az átlagos keresetű családoknak is szükségük van a családi pótlékra. Másfelől ez azt is jelenti, hogy a tandíjas iskolák ugyanúgy megkapnák ezeket az összegeket, miáltal az oktatási intézmények közötti különbség nőne.

A SZEMA elnökségi tagja az MDF azon álláspontjával is vitatkozott, miszerint "az emberi méltóság a végzett munka által jár", a párt véleménye szerint viszont alanyi jogon, amit még az alkotmány is alátámaszt. A SZEMA véleménye ezen kívül is több ponton eltér az MDF-étől, így visszautasítja "a járulékok fixesítését, a magánbiztosítók bevonását az egészségügybe, a nyugdíjasok visszatérítés nélküli bevonását az egészségügy finanszírozásába, a nyugdíjrendszer rövid távú megváltoztatását, a Bokros-féle tandíjmodellt és az ügyészség kormány alá helyezését" - mutatott rá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!