szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tervek szerint szeptember elsejétől újra létrejönnek a megyei közigazgatási hivatalok, következő lépésként pedig a minisztériumok megyei szintű intézményei közötti szoros kapcsolat - nyilatkozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes a Magyar Hírlapnak.

A lap szombati számában megjelent interjúban elmondta: már január elsejétől megkezdődhet az a folyamat, amelynek során "a fokozott koordináció után minden megyében egy nagy kormányhivatal jöhet majd létre". Az ezzel kapcsolatos előkészületi munkával párhuzamosan megkezdődik az önkormányzati feladatellátás reformja.

A gazdasági akcióterv 29 pontjának hatálybalépéséről Navracsics Tibor azt mondta: két intézkedés - a kilakoltatási moratórium és az adományok áfamentessége már hatályba is lépett. A többi között van amit már szeptember elsején hatályba akarnak léptetni. A nemzetgazdasági minisztérium már dolgozik a kisadók és a társasági adó csökkentéséről szóló jogszabály módosításon. Az akcióterv pontjainak másik részéhez nincs szükség a törvényhozásra: a kormány ezekről saját hatáskörben dönthet.

Az államfőválasztás kapcsán -  megkerülve a lap újságírójának kérdését, miszerint Schmitt Pál lehet-e az új köztársasági elnök -,  Navracsics Tibor azt mondta: "...képviselőcsoportunk minden jelöltet meghallgat majd, az MSZP-s Balogh Andrást is."

Arra a felvetésre, hogy az ellenzék kifogásolja az egyeztetés hiányát az új jogszabályokról, Navracsics Tibor azt válaszolta: "nem igaz, hogy nem érdekel a véleményük. Azt gondolják, annál tökéletesebb a demokrácia, minél nagyobb hangsúllyal vehetnek részt a döntéshozatalban."

Navracsics Tibor egy új állami kereskedelmi bankra vonatkozó kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank keretén belül kellene létrejönnie a már korábban felvetett zöldbanknak, illetve az önkormányzatok bankjának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan kóstoljunk gint? - elméleti és gyakorlati útmutató

Hogyan kóstoljunk gint? - elméleti és gyakorlati útmutató

A belga nacionalistáknak nem hiányzik a Fidesz

A belga nacionalistáknak nem hiányzik a Fidesz

A dohányboltok is nyitva maradhatnak

A dohányboltok is nyitva maradhatnak