szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kilépett az MSZP-ből Varga László, a párt korábbi debreceni alelnöke és önkormányzati képviselője; a politikus lépéséről közleményben tájékoztatta kedden az MTI-t.

Varga Zoltán július elején már felfüggesztette MSZP-tagságát és kilépett a debreceni önkormányzat szocialista frakciójából. Lépését akkor egyebek mellett azzal indokolta: "az MSZP helyi szervezetének irányítása politikai oligarchiák és gátlástalan mutyibrigádok kezében az elmúlt időszakban kontrollálhatatlan túlhatalom kialakulásához vezetett".

"Nem kívánom csendben és tehetetlenül nézni, ahogy - meglátásom szerint - helyi szervezetünk vezetői egzisztenciális-anyagi-politikai kapcsolatot keresnek és építenek a Fidesszel" - mondta a politikus, akit a helyi közéletben sokan "debreceni Gyurcsány"-nak neveznek, s az elmúlt ciklusban a legerőteljesebben bírálta Kósa Lajos (Fidesz) polgármestert és a fideszes debreceni városvezetést.

Varga Zoltán meglátása szerint a helyi szervezet "a kialakult klientúrák foglya, ahol a cinikus - és látszólagos - kétharmados többség birtokában mindennaposak a leszámolások, napi vezetői gyakorlat a belső ellenzék, a másként gondolkodók, pontosabban, a valahogy gondolkodni merők pellengérre állítása, üldözése". (Zsiros Zsoltot, akinek kihívója Varga Zoltán volt, kétharmados többséggel választották meg a közelmúltban az MSZP debreceni szervezetének elnökévé. Időközben Zsirost megyei pártelnökké választották, a debreceni szervezetet pedig Szathmári Károly, a városi küldöttgyűlés korábbi elnöke irányítja.)

Varga Zoltán keddi közleménye szerint "Debrecen polgárainak józanul gondolkodó csendes többségét cserbenhagyták a tradicionális nagypártok (...), ennek okán a 2010-es önkormányzati választásokon demokratikus, emberi értékrendet képviselő, és azok szerint is szerveződő civil egyesület jelöltjeként kívánok indulni".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járvány kezdete óta megháromszorozódott a depresszió gyakorisága

A járvány kezdete óta megháromszorozódott a depresszió gyakorisága

Életjelet adnak a mozik Amerikában: tarol a Godzilla Kong ellen

Életjelet adnak a mozik Amerikában: tarol a Godzilla Kong ellen

Nyílt Facebook-csoport alakult, tagjaik a “lepattanó” vakcinákra vadásznak

Nyílt Facebook-csoport alakult, tagjaik a “lepattanó” vakcinákra vadásznak