szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Hírlap szerint a Katonai Biztonsági Szolgálatnak (KBH) elvileg tudnia kellett a romagyilkosságok elkövetőiről.

A cikk ezt az állítását arra alapozta, hogy az egyik gyanúsított, Cs. István a napilap birtokába került vallomásában megnevezte a titkosszolgálati kapcsolattartóját, és elmondta, hogy a tartótisztje a 2009 áprilisában Tiszalökön történt támadás után kérdezgette őt a romagyilkosságokról.

A pénteki Magyar Hírlap azt is írta: nem kizárt, hogy akár meg is akadályozhatták volna az utolsó, kislétai támadást. A napilap megkereste a honvédelmi tárcát, amely úgy reagált: a jelenleg rendelkezésre álló dokumentumok alapján az előző vezetés által megjelentetett információkhoz képest újabbakkal nem rendelkeznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Tagadják az emberölést a romák feltételezett gyilkosai

A jövő héten kezdheti meg az iratismertetést a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) az egyik legösszetettebb magyar bűnügy, a romák elleni sorozatgyilkosság ügyében, ami azt jelenti, hogy a rendőrök befejezettnek tekintik a nyomozást, s biztosak abban, hogy a négy előzetesben ülő férfi követte el a támadásokat, amelyek során hat ember az életét vesztette.

hvg.hu Itthon

Romagyilkosságok: másra vallott K. Árpád?

Volt albérlőjére vallott K. Árpád, a romagyilkosságok miatt előzetes letartóztatásban lévő egyik gyanúsított - tudta meg a hvg.hu. A Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője, Petőfi Attila nem kívánta ezt kommentálni.

MTI Itthon

Bosszú és félelemkeltés volt a romák gyilkosainak a célja

Korábbi sérelmekből fakadó bosszú és a félelemkeltés volt a romák sérelmére elkövetett bűncselekmény-sorozat elkövetőinek motivációja - ismertette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) megbízott vezetője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. Azt is bejelentették, hogy az NNI lezárta a nyomozást az ügyben.

MTI Itthon

Romagyilkosságok: fegyveres rablással is meggyanúsították P. Zsoltot

Gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a tavaly augusztus óta előzetes letartóztatásban lévő P. Zsoltot a tatárszentgyörgyi kettős emberölés, illetve a gyilkosságokhoz használt fegyverek besenyszögi rablásával összefüggésben - tájékoztatta az NNI szerdán az MTI-t.

MTI Itthon

Romagyilkosságok: ismertetik a nyomozás eredményeit

A közeljövőben sajtótájékoztatón ismerteti a hat halálos áldozatot követelő romák elleni támadássorozat nyomozati adatait az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - közölte Csécsi Soma, a nyomozó hatóság helyettes szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Jutalmat kaptak a rendőrök, akik lángoló kórteremből mentettek ki egy beteget

Jutalmat kaptak a rendőrök, akik lángoló kórteremből mentettek ki egy beteget

Eladó Szása, a 42 éves, de csak 23 ezer kilométert futott budapesti Lada

Eladó Szása, a 42 éves, de csak 23 ezer kilométert futott budapesti Lada

Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra