szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megszüntette a Fővárosi Bíróság a BKV vesztegetéssel gyanúsított egykori jogi igazgatójának előzetes letartóztatását, s egyúttal elrendelte házi őrizetét - közölte a bíróság pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság szeptember 6-i végzésével Sz. György előzetes letartóztatását december 7-ig hosszabbította meg. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett; a Fővárosi Bíróság a jogorvoslati kérelmet alaposnak találta - tették hozzá. Mint írták: Sz. György esetében a szökés és elrejtőzés veszélye nem oly mértékű, amelyet a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazásával lehetne csak kizárni, vagy lényegesen csökkenteni. A házi őrizet az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb október 16-ig tart - olvasható a közleményben.

Sziebert Györgyöt 2009. december 7-én helyezték előzetes letartóztatásba, miután a rendőrség egy óbudai mélygarázsban december 4-én tetten érte vesztegetés közben. A rendőrség aznap házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában, ahol először egy informatikai szerződést kerestek. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a mélygarázsban Sziebert György.

Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét, Sziebert Györgyöt, valamint Fuzik Zsoltot, a BKV volt informatikai igazgatóját is letartóztatták. Rényi-Vámos Krisztinát és Sziebert Györgyöt bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel, Fuzik Zsoltot gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják. Rényi-Vámos Krisztina előzetes letartóztatását június 8-án megszüntették, azóta ő is házi őrizetben van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Venezuela új lapot nyitna Bidennel

Venezuela új lapot nyitna Bidennel

Egy elfeledett tiltakozás: Paptanár, bankelnök és író és gróf is fellépett a svábok kitelepítése ellen

Egy elfeledett tiltakozás: Paptanár, bankelnök és író és gróf is fellépett a svábok kitelepítése ellen

Csak semmi pánikgomb: okos megoldás az idősek rémálmára

Csak semmi pánikgomb: okos megoldás az idősek rémálmára