szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz szerint Horváth Csabának az elmúlt nyolc évben polgármesterként, kormánypárti országgyűlési képviselőként, főpolgármester-helyettesként, lakásbizottsági elnökként minden lehetősége adott volt ahhoz, hogy segítsen a devizahitelben eladósodott családoknak, vagy legalább figyelmeztesse az embereket a devizahitelek veszélyeire.

Németh Szilárd (Fidesz) országgyűlési képviselő a szocialista politikus szombati sajtótájékoztatójára reagálva közleményében azt kérdezte: Horváth Csaba miért nem hozott akkor érdemi intézkedéseket, amikor erre módja volt?

Az MSZP főpolgármester-jelöltje szombaton jelentette be, hogy tízmilliárd forintos pénzügyi alap létrehozását javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, amelyből átmeneti segítséget kaphatnak a devizában eladósodott budapestiek, hogy egyetlenegy család se kerüljön az utcára.

Németh Szilárd úgy látja, a világgazdasági válság az "MSZP-SZDSZ-es kontárkormány" miatt kiszolgáltatott, legyengült állapotban érte az országot. Véleménye szerint a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány semmilyen kézzel fogható intézkedést nem tett a devizahitelesek megsegítéséért, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja volt az, amely elsőként foglalkozott őszintén és valódi segítő szándékkal ezekkel a súlyos problémákkal, kilakoltatási moratóriumot rendelve el az önhibájukon kívül bajba jutottak megsegítéséért.

Felidézte azt is, hogy szeptember elején nyolcpontos indítványcsomagunk készítettek a devizahitelesek megsegítésére. Németh Szilárd azt írta: az 1998-2002 közötti Fidesz-kormány olyan állami támogatású, devizakockázat nélküli lakáshitelezést hozott létre, amely azonnal beindította az építőipart. "2002 után, miután a Medgyessy-kormány szinte összes tagja felvette a lehető legmagasabb állami támogatású forinthitelt, megszüntették azt, devizahitelekre kényszerítve az otthont keresőket, családot alapítókat" - közölte. A kormánypárti politikus hangsúlyozta: "a plakátemberek kora lejárt", és eljött a cselekvés ideje.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több krónikus betegségnél kockázatos lehet az orosz vakcina beadása

Több krónikus betegségnél kockázatos lehet az orosz vakcina beadása

Mundruczó Kornél az SZFE-ügyről: A tanárok listája majdnem kommentálhatatlan

Mundruczó Kornél az SZFE-ügyről: A tanárok listája majdnem kommentálhatatlan

Méz-királynő – Páratlan felvételek egy bámulatra és irigylésre méltóan tiszta életről

Méz-királynő – Páratlan felvételek egy bámulatra és irigylésre méltóan tiszta életről