szerző:
hvg.hu

Devecser városában ez a hét vége is hasonlóan telt, mint az előző, és egész másként, mint a korábbiak. Szombaton és vasárnap is mindenki azon van, hogy mielőbb rendben legyenek a köz- és magánterületek, a lehető legkevésbé sérüljön ember és környezet. A városba csak azokat engedik be, akiknek dolguk van ott, a sajtó munkatársaitól igazálványt kérnek - derül ki a zalaihirlap.hu helyszíni riportjából.

Az egyes utcákba azonban még azzal sem nyerhetünk bebocsátást, a rend őrei ott állnak a legkisebb elágazóban is. A városközpontban lehet tapasztalatot gyűjteni arról, hogy halad a munka, vajon más-e a hét vége, mint a hétköznap két héttel a katasztrófa után. Röviden: nem más. Hosszabban szólva sem. A polgármesteri hivatal környékén és a városközpontban is egyre kevesebb már az iszap, de még vörös minden. Folyamatosan járnak a locsolóautók, hogy minél kevesebb port szívjanak be a munkások, lakosok. Nyitva van már az élelmiszerbolt, ahol pár napja térdig állt az iszap. Asszonyok lépnek ki, a bevásárlókosaruk tele van.

Dr. Szabó Istvánné azt mondja, főzni ugyanúgy kell, mint a korábbi hétvégeken, a család éhes. Csakhogy most egy új kerítés felállítása is a hét végi munkák között szerepel, a régit elvitte az áradat. No és takarítani is van még mit, meg gyógyszert is kell osztani. A házuk egyik fele orvosi rendelő - mondja az asszony, és invitál, hogy nézzem meg. Csakhogy a háztól húsz méterre levő sarkon már nem engednek be a rendőrök, mivel nem itt lakom. Tehetetlenül tárom szét kezem, az asszony is sajnálja, hogy nem mehetek tovább.

A teljes riportot itt tudja elolvasni!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!