szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nemzeti, és kiemelt ünnepeket, valamint az állam által finanszírozott egyéb események szervezését a jövőben a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. látja el - az erről szóló közigazgatási és igazságügyi miniszteri rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Az említett feladatokra az idei költségvetésben 653,8 millió forint szerepel. Az eddigi gyakorlat szerint a forrást kezelő miniszterelnökség közbeszerzést írt ki a nagy rendezvények szervezésére.

A Hungarofest 2000-ben kezdte meg működését az akkori Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma háttérintézményeként - olvasható a társaság honlapján. Kezdetben a magyar kultúra külföldi bemutatása volt a fő feladata, valamint több művészeti ösztöndíj, fesztivál és zenei verseny szervezőirodájaként működött (Magyar-Orosz Kulturális Évad 2004-2005, Holland Kulturális Évad 2004, Olasz Kulturális Évad 2002).

Az elmúlt években elsősorban a hazai programszervezés, valamint a kulturális stratégia, kulturális marketing és kutatás lett a fő tevékenysége. A Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa programban a kommunikációs közbeszerzések lebonyolítója,illetve több kiemelt program szervezője a társaság. 

A Hungarofest ügyvezető igazgatója 2008-tól Rubovszky Rita. A társaság szervezetéhez három iroda - KLASSZ Zenei Iroda, Égtájak Iroda, KultúrPont Iroda - tartozik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már az ivóvízellátással is bajok vannak Tigrében

Már az ivóvízellátással is bajok vannak Tigrében

WHO: Csökkent az új fertőzöttek száma

WHO: Csökkent az új fertőzöttek száma

Szeretettel Pozsonyból: Csak a tesztemen át

Szeretettel Pozsonyból: Csak a tesztemen át