szerző:
Hírszerző

Miközben Schmitt Pál köztársasági elnök az alkotmányba foglalná, hogy az állam köteles gondoskodni a magyar nyelv megóvásáról és ápolásáról, az általa jegyzett javaslatcsomag hemzseg a helyesírási hibáktól - írja pénteki cikkében a Hírszerző.

"Itt az ideje a megfontolt, szakmai alapokon nyugvó, de céltudatos és felvilágosult cselekvésnek, hogy ne kelljen szembenéznünk az anyanyelv visszafordíthatatlan hanyatlásával!" - olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal által megfogalmazott javaslatban, miért lenne szükség az anyanyelv alkotmányi szintű védelmére. Ám - írja pénteki cikkében a Hírszerző - a dokumentumból, amely tartalmilag is egzotikusnak mondható, amennyiben például az alkotmányozás jogát istentől eredezteti, kiviláglik, hogy a KEH munkatársai - talán a javaslatot aláíró és a parlamentnek megküldő Schmitt Pál is - helyesírási továbbképzésre szorulnának, ugyanis az írás hemzseg a hibáktól. A teljes cikket itt elolvashatja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Lukács Andrea Shake

Kreatív a nemzeti divat, vagy politikai?

Hampel Katalin és Takács M. Zsuzsa neve összefonódik a jobboldallal, pedig nem politikával, hanem ruhatervezéssel foglalkoznak. Megkerestük a leghíresebb bocskaiárust és a Magyar Gárda ruhatervezőjét, hogy kiderítsük, mi fontosabb számukra, az eszme, az üzlet vagy a kreativitás?

MTI/hvg.hu Itthon

MSZP: a köztársasági elnök elkötelezett pártkatona

A köztársasági elnök bebizonyította, hogy elkötelezett pártkatona, aki képes feláldozni a jogállamiság eszméjét, a törvényességet és a demokrácia hagyományosnak tekintett értékeit a kormányzó párt érdekeinek oltárán - olvasható az MSZP szombati közleményében.

MTI Kormány

Sólyom felkereste Schmitt Pált

A Sólyom László kezdeményezte megbeszélésen a volt államfő elemezte a helyzetet, amely az Alkotmánybíróság 98 százalékos különadóról szóló keddi döntése után kialakult.

Szombathelyt is átveszi a Fidesz? Ma eldől

Szombathelyt is átveszi a Fidesz? Ma eldől

Pedofilbotrány: két chilei bíborost zárt ki a papi rendből Ferenc pápa

Pedofilbotrány: két chilei bíborost zárt ki a papi rendből Ferenc pápa

20-25 fok lesz ma is

20-25 fok lesz ma is

Szolnokra jön Peter Greenaway

Szolnokra jön Peter Greenaway

132 ezer forint különbség is lehet a bolti eladók fizetése között

132 ezer forint különbség is lehet a bolti eladók fizetése között

Sportosra hangolták a legújabb Audi A8-ast

Sportosra hangolták a legújabb Audi A8-ast