szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az LMP szerint "útszéli zsarolás" volt Matolcsy Györgynek a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó szerdai bejelentése - mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Schiffer András.

Az ellenzéki párt frakcióvezetője azt mondta, "ezt követően az ember már azon sem lepődne meg, ha jövő héten bejelentenék a perszonáluniót Fehéroroszországgal, tehát ez egyszerűen minősíthetetlen". 

Emlékeztetett arra, hogy az LMP is kritikusan állt hozzá a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszerhez. Szavai szerint ha pártjuk már 1997-ben is létezett volna, biztosan nem támogatják a második pillér bevezetését, ugyanakkor egy már létező rendszernek "így nekimenni" egyrészt rendkívül költséges, másrészt egy jogállamban "rendkívül abszurd". 

Egyúttal ígéretet tett arra, hogy ha 2014-ben az LMP kormányzati helyzetben lesz, azoknak, "akik nem engednek a zsarolásnak" és maradnak a magán-nyugdíjpénztári rendszerben, jóvá fogják írni az eltelt időben történt befizetéseit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milyen járvány? Tele volt a Copacabana a hétvégén

Milyen járvány? Tele volt a Copacabana a hétvégén

Január 29-én dönthetnek a Szegedi Tudományegyetem átalakításáról

Január 29-én dönthetnek a Szegedi Tudományegyetem átalakításáról

Csehországban is megjelent a koronavírus brit mutációja

Csehországban is megjelent a koronavírus brit mutációja