szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A Népszabadság csütörtöki számában azt írja: egyre többen kapnak "felmentést" az Orbán Viktor által a közszférában meghirdetett kétmilliós bérplafon alól.

A Népszabadság azt írja, hogy a politikusok mellett az állami cégek és a fővárosi közüzemi vállalatok vezetőivel, valamint a közmédiumok frissen kinevezett vezérigazgatóival kötöttek olyan szerződéseket, amelyek a prémiumokkal együtt több mint kétmilliós havi jövedelmet jelentenek. A lap felidézi a hvg.hu korábbi információját, amely szerint Baranyay László, a Magyar fejlesztési Bank vezérigazgatója havonta kétmillió forint fizetést kap, de ezen felül az alapbére 80 százalékának megfelelő prémiumot, évi 1,1 millió forint cafetériakeretet és 13., valamint 14. havi fizetést is kaphat. Így éves szinten több mint 40 millió forintot kereshet.

Hasonló a helyzet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél is, ahol a vezérigazgató és az általános vezérigazgató-helyettes bére kétmillió forint, de emellett kaphatnak tíz havi prémiumot is. Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek vezetője kétmilliós fizetésén túl az alapbér 80 százalékának megfelelő prémiumot kaphat. Nem sokkal, de prémiummal együtt többet kereshet kétmillió forintnál Vitézy Dávid is. A Budapesti Közlekedési Központ vezetőjének alapbére 1,6 millió forint, amihez 40 százalékos teljesítményprémium is járhat. Így Vitézy havi keresete kétmillió kétszáznegyvenezer forint is lehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

A Capitolium ostroma után nehéz nem elhinni, amit unokahúga írt Trumpról

A Capitolium ostroma után nehéz nem elhinni, amit unokahúga írt Trumpról

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök