szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházból csütörtökön hazamehet a vörösiszap-sérültek közül ott ápolt utolsó beteg - közölte Tamás László János főigazgató-főorvos.

A nőt - aki testfelülete mintegy harmadán égett meg a tározóból kiömlött lúgtól - a nap folyamán szállítják haza - mondta a kórház vezetője, akinek korábbi közlése szerint az asszonynak hetente kell majd kötözésre járnia, de további korrekciós műtétre várhatóan nem lesz szüksége.

Az ajkai térségben október 4-én bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa után három sérültet szállítottak Győrbe. Egyikük, aki testfelületének 10-15 százalékán égett meg, október végén elhagyhatta az intézményt. Egy idős, a testfelületének csaknem háromnegyedén megsérült férfi november 5-én belehalt sérüléseibe. Ő volt az iszapömlés tizedik áldozata.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Iszapömlés: elkezdődhet a ökológiai rehabilitáció

Befejeződött a vízminőségi kárelhárítás a vörösiszap-katasztrófa sújtotta térségben, így elkezdődhet a terület ökológiai rehabilitációja - mondta Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerdán, az egyik érintett településen Kolontáron tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.

MTI Itthon

Iszapömlés: újabb 20 milliós segítség a kármentő alapból

Újabb 20 millió forint kiutalásáról hozott döntést az ajkai iszapömlés okozta károk miatt létrehozott kármentő bizottság, a pénzt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a károsultak albérleti díjainak kifizetésére kérelmezte - közölte Lasztovicza Jenő, a bizottság elnöke.