szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Nagy megtiszteltetés a megválasztása, és meg is hatódott, mert ezúttal a képviselők jóval több mint kétharmada szavazott neki bizalmat. Ez pedig olyan legitimációt jelent, amely csak segítheti a munkáját - ezt mondta hétfő este Polt Péter az Országházban azután, hogy megválasztották legfőbb ügyésszé, és letette esküjét.

Arra a kérdésre, hogy ki ne örüljön a megválasztásának, azt válaszolta: a bűnözők ne örüljenek, mert garantálhatja, hogy a bűnözéssel szemben az ügyészi szervezet kíméletlenül fel fog lépni, annak minden fajtáját üldözni fogja.

Jövőre a tervek szerint antikorrupciós munkacsoportot hoznak létre az ügyészségen belül, és erre jelentős összeget különítenek el a 2011-es költségvetésben. Polt Péter ezzel kapcsolatban a Független Hírügynökségnek azt mondta: az erre a célra biztosított költségkeret jövőre nyílik meg, és a megfelelő szervezés után várhatóan 2011 közepétől vagy annál valamivel korábban indulhat a munka. A tervek szerint erre a feladatra 55 embert vesznek fel, őket a nyomozó ügyészségekhez telepítik majd, és a munkához szükséges technikai felszereltséget is erősítik - tette hozzá Polt Péter.

Polt Pétert hétfő este választotta legfőbb ügyésszé az Országgyűlés, december 14-i hatállyal. 271 "igen" és 91 "nem" szavazatot kapott. Erről bővebben itt olvashat!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót

Karácsony Gergely látványos képekkel mutatja, milyen diákvárost szeretne a kínai egyetem helyett

Karácsony Gergely látványos képekkel mutatja, milyen diákvárost szeretne a kínai egyetem helyett

A Godzilla vs. Kong a járványidőszak legsikeresebb filmje

A Godzilla vs. Kong a járványidőszak legsikeresebb filmje