szerző:
FH/Hírszerző
Tetszett a cikk?

A Hernád utcai, 3 emeletes, régi építésű bérház első emeletén, két lakás között, egy tárolóhelyiségben csaptak fel a lángok. A körfolyosó és a lépcsőház füsttel telt meg.

A körfolyosós ház első emeletén, két lakás között, egy körülbelül 10 négyzetméteres tárolóban volt a tűz. A helyiségben egy idős asszony volt, ő égési sérüléseket szenvedett, a tűzoltók kórházba vitték. A lángokat rövid idő alatt megfékezték a tűzoltók, de körfolyosók és a lépcsőház füsttel teltek meg - mondta a Független Hírügynökségnek Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője.

A füst miatt a házból légzőálarcok segítségével 10 embert hoztak ki a tűzoltók. Egy második emeleti lakásban egy csecsemő is volt, őt azonban nem akarták kitenni a füst veszélyeinek, ezért a lakás utcára nyíló ablakán át, létrával hozták le és adták át épségben az édesanyjának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!