szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A révfülöpi körzeti megbízottak elő akarták állítani a tapolcai kapitányságra, a férfi a rendőrautóban adta át a bankjegyet. A férfi ellen eljárás indult hivatali vesztegetés miatt.

A Veszprém megyei rendőr-főkapitányság szerdán számolt be a hétfői esetről. Eszerint a szolgálatban lévő révfülöpi körzeti megbízottak hétfőn éjfél előtt, Mindszentkállán akartak megállítani egy autót, hogy ellenőrizzék. A sofőr azonban figyelmen kívül hagyta a rendőrök jelzését és tovább hajtott. A rendőrök a szirénát és a kék villogót bekapcsolva eredtek utána és sikerült megállítaniuk.

A sofőr szemmel láthatóan ittas volt, ezt azután az alkoholszonda is jelezte. A rendőrök vér- és vizeletminta vételre a Tapolcai Rendőrkapitányságra vitték a férfit. Az ittas sofőr azt kérte, próbálják valahogy eltussolni az ügyet, mert neki kell a jogosítványa. A rendőrök közölték vele, hogy erre nincs lehetőség. A férfi ezután - már a rendőrautóban ülve - elővette a tárcáját, és kérte, hogy kapcsolják fel a kocsi belső világítását, mondván, nem lát rendesen a sötétben és nehogy ezrest adjon húszezres helyett.

Elő is vette a pénzt és átadta a hátsó ülésen mellette ülő rendőrnek, majd felháborodva kérdezte, miért tartanak még mindig Tapolca felé. A rendőrségen azután a bankjegyet lefoglalták, a férfi ellen pedig eljárás indult, hivatali vesztegetés miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Weinstein áldozatai 17 millió dollárt kaphatnak

Weinstein áldozatai 17 millió dollárt kaphatnak

Nagyot csökkent az új fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban

Nagyot csökkent az új fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban

Eltűnt az SZFE Facebook-oldaláról a Pesti TV „libsiző” riportja

Eltűnt az SZFE Facebook-oldaláról a Pesti TV „libsiző” riportja