szerző:
FH/Hírszerző
Tetszett a cikk?

Háromszázezer forintot lopott egy idős asszonytól három kaposvári férfi kedden délelőtt Szegeden. A tolvajokra egy szolgálaton kívüli rendőr figyelt fel, majd a kocsijukat biciklivel követte és szólt a kollégáinak, hogy igazoltassák őket.

Két gyanús kinézetű férfira lett figyelmes kedden délelőtt egy szolgálaton kívüli szegedi járőr, a Vértói úton, amint beszállnak egy autóba. Az autó a város felé, a Csongrádi sugárúton indult el, amit a rendőr kerékpárjával követett. Az autó megállt egy társasház előtt és a járőr látta, hogy a ház körül "téblábolnak", végül az egyik ajtón - ami nem volt kulcsra zárva - bemennek. A rendőr ekkor szólt kollégáinak, akik mire kiértek, az idegenek éppen el akartak menni, de megállították és igazoltatták őket.

A rendőrök átvizsgálták az autójukat is, akkor került elő háromszázezer forint, amiről a három kaposvári férfi elismerte, hogy abból a társasházból származik, ahonnan a rendőrök kijönni látták őket. Ekkor derült ki, hogy ketten bementek a házba, becsöngettek egy idős asszonyhoz, akinek azt mondták, hogy az unokájának hoztak pénzt. A néni készséges volt, beengedte őket, majd elterelték a figyelmét és amikor megszerezték a pénzét, gyorsan távoztak.

A Szegedi Rendőrkapitányság Tarjánvárosi Rendőrőrsének munkatársai a 24, 33 és 35 éves kaposvári lakosokat előállították. Kihallgatásukat követően a rendőrség lopás bűntett megalapozott gyanújával őrizetbe vette őket, és kezdeményezte mindhármójuk előzetes letartóztatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emmi: Védőruha nélkül mennek oltani az idősekhez

Emmi: Védőruha nélkül mennek oltani az idősekhez

Mundruczó Kornél az SZFE-ügyről: A tanárok listája majdnem kommentálhatatlan

Mundruczó Kornél az SZFE-ügyről: A tanárok listája majdnem kommentálhatatlan

Szlávik János szerint nem szabad fanyalogni, amiért egy oltóanyag keletről származik

Szlávik János szerint nem szabad fanyalogni, amiért egy oltóanyag keletről származik