szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen mintegy kilencmillió forint pénzbírságot szabott ki a két országos kereskedelmi televízióra szerdai ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte Kiricsi Karola, a médiatanács szóvivője.

Az RTL Klub három, tavaly sugárzott műsorára összesen mintegy hétmillió forint pénzbírságot róttak ki, a televízió tavaly az egyik műsorában "egy közismert sportoló öltözékén jelentetett meg burkolt reklámnak minősülő információt". Mivel azóta változott a jogszabály, a jövőben kevésbé kell számolni hasonló büntetéssel. A másik két esetben a kiskorúak védelme alapján szabtak ki bírságot az RTL Klubra.

A TV2 egyik műsorára pedig - szintén burkolt reklám miatt - kétmillió forint bírságot rótt ki a médiatanács. A testület szóvivője elmondta, hogy összesen 16 esetre vonatkozóan hozott elmarasztaló döntést a médiatanács, ezen belül 5 esetben pénzbírságról, 11 esetben figyelmeztetésről határoztak.

Az országos kereskedelmi televíziók négy műsora mellett az ATV-t is elmarasztalták, e társaságnak 100 ezer forint pénzbírságot kell kifizetnie egy vásárlásra buzdító műsora miatt. Mivel a Neo FM országos kereskedelmi rádió egyik reggeli műsorában első alkalommal követett el jogsértést, a médiatanács csak figyelmeztetést szabott ki a rádióra. Több kisebb médiaszolgáltatót érintően is a legenyhébb büntetésről döntött a testület, összesen tíz esetben - tette hozzá Kiricsi Karola.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Médiatörvény: behódol-e az RTL Klub és a TV2?

A médiahatóság által kivethető súlyos bírságok csökkenthetik a legnagyobb hazai kereskedelmi tévék és rádiók értékét, amelyeket így olcsóbban vásárolhatnának meg Fidesz-közeli befektetők – legalábbis ezt vázolja fel a médiatörvény gazdasági hatásairól szóló egyik elemzői forgatókönyv.

Orbán Viktor: Hétfőn az óvodások és az alsósok kezdenek, a felsősök csak május 10-én

Orbán Viktor: Hétfőn az óvodások és az alsósok kezdenek, a felsősök csak május 10-én

Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai

Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai

Bridgerton: nincs megállás, jön a harmadik és a negyedik évad is

Bridgerton: nincs megállás, jön a harmadik és a negyedik évad is