szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elvonások miatt ellehetetlenül a Kaposvári Egyetem; óraadó tanárokat bocsátanak el, valamint korlátozzák a fűtés- és villanyszolgáltatást.

A Népszabadság szombati számában megjelent cikkben Szávai Ferenc, az egyetem rektora azt közli: 380 millió forintot zárol a kormányzat az intézmény normatív támogatásából, pedig a hétmilliárd forintos költségvetés is csak szűkösen volt elég. A rektor a cikkben hangsúlyozza, hogy "az ötszázalékos elvonás lehetetlen helyzetbe hozza az intézményt, ahol jelenleg háromezer hallgató tanul". Szávai Ferenc szól arról is, hogy veszélybe kerülnek azok a projektek, amelyekhez korábban már pályázati támogatást nyert el az egyetem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Fegyelmi indul a kaposvári professzor ellen

Fegyelmi eljárást indít a Kaposvári Egyetem az intézmény Egészségügyi Centrumának volt vezetője ellen, miután több hiányosságot is feltárt a centrum térítéses diagnosztikai vizsgálatai körül - közölték az egyetem belső vizsgálatának eredményéről tartott sajtótájékoztatón hétfőn Kaposváron.

MTI Karrier

Rektorváltás több hazai egyetemen

A Debreceni Egyetem (DE) új rektora, Fábián István professzor átvette a vezetői teendőket Fésüs László leköszönő rektortól szerdán, a szenátus ünnepi ülésén. A Kaposvári Egyetem szenátusa pedig Szávai Ferencet választotta meg rektornak szerdán, aki augusztus elsején veszi át a felsőoktatási intézmény vezetését. Megbízatása négy évre szól.

Kert, medence és 35 méter magas zászló is kerül az átépített Citadellára

Kert, medence és 35 méter magas zászló is kerül az átépített Citadellára

Bloomberg: Hollandia diplomáciai útra vitte a magyar kormány eljárását az Aegon ügyében

Bloomberg: Hollandia diplomáciai útra vitte a magyar kormány eljárását az Aegon ügyében

A közútkezelő álló járműjébe csapódott egy autó az M0-son – videó

A közútkezelő álló járműjébe csapódott egy autó az M0-son – videó