szerző:
Népszava

A szülők senkinek sem tehettek fel kérdéseket a szerdai kerekasztalbeszélgetésen, se döntéshozók, se a másik iskola igazgatónője nem jött el - írja a Népszava.

Egyetlen döntéshozó sem ment el tegnap a Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnáziumban tartott kerekasztal-beszélgetésére, és annak az iskolának az igazgatónőjét is hiába várták, ahová a janikovszkysokat áthelyeznék - írja a Népszava.

A szülők senkinek sem tehettek fel kérdéseket a szerdai kerekasztalbeszélgetésen, csakúgy mint hétfőn, amikor a bezárás ellen tiltakozó szülőknek szerveztek tájékoztatót. Akkor a fideszes polgármestert, Vattamány Zsoltot, és a körzet fideszes parlamenti képviselőjét, Rónaszékiné Keresztes Mónikát várták hiába - írja a Népszava.

A tegnapi beszélgetés hangulatára egyébként jellemző volt, hogy az elérzékenyült pedagógusok kézről kézre adták a telefont, mert nem tudtak megszólalni. A Népszava alig talált olyan tanárt, aki el tudta mondani a történteket. A találkozón pedagógusok, pszichológusok és szociológusok beszélgettek arról, mi minden múlik egy iskola létén. Az intézmény soha nem önmagában létezik - mondták a jelenlévők -, sok partnere, szereplője van. Ha egyik pillanatról a másikra meg akarják szüntetni, az több közösséget is súlyosan érint, akár a kerület demográfiai helyzetét is felboríthatja.

©

A lapot tájékoztató pedagógus elmondta azt is, nem tudják, mikor dől el az iskola sorsa. Jövő csütörtököre ugyan rendkívüli ülést hívott össze az önkormányzati testület, de annak témáit csak egy nappal előtte állítják össze. Így a tanárok és a szülők egyelőre csak sejtik, hogy ezen az ülésen lesz szó iskolájuk sorsáról. A következő testületi ülés május 20-án lesz, de lehet, hogy csak a 24-én veszik napirendre a témát.

Kiderült az is - mondta a pedagógus -, hogy a kerület oktatási és kulturális bizottságának elnöke sem tudja, melyik ülésen miről tárgyalnak, ő is csak egy nappal korábban tudja meg a napirendi pontokat. Így elvileg nincs a kerületben egyetlen olyan ember sem, aki tisztában lenne azzal, mikor dől a gyerekek, a szülők és a pedagógusok jövője.

Ami biztos: május 31-éig dönteni kell, az azután hozott határozat már nem lehet érvényes a következő tanévre. Az intézmény megszüntetése ellen a múlt héten kétszer is tüntettek.A tüntetéssorozat azután indult, hogy nemrég négy VII. kerületi is­kola igazgatójával közölték váratlanul: júliustól megszűnik munkaviszonyuk, és az eddigi négyet három intézménybe vonják össze. A Janikovszky tanulóit a Hernád utcai iskolába helyeznék át.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Videó: Lenyűgöző és félelmetes, hogyan dolgozik össze a Boston Dynamics 10 robotkutyája

Videó: Lenyűgöző és félelmetes, hogyan dolgozik össze a Boston Dynamics 10 robotkutyája

Rendezik soraikat

Rendezik soraikat

Megvan a TV2 új vezérigazgatója

Megvan a TV2 új vezérigazgatója

Zavarja a Trónok harca brutalitása? Meglepő dolgot derítettek ki róla

Zavarja a Trónok harca brutalitása? Meglepő dolgot derítettek ki róla

Kopogtat a kanyaró, és ez a nagyobb járványok előhírnöke lehet

Kopogtat a kanyaró, és ez a nagyobb járványok előhírnöke lehet

Az író, aki a saját díján elnevette magát

Az író, aki a saját díján elnevette magát