szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A "Szülői tiltakozás a ZP bezárása ellen!" nevű Facebook-csoport többszáz embert várt a Zöld Pardonba kedd estére, végül csak egy osztálynyi szülő jelent meg. A hvg.hu a helyszínen járt és megkérdezte az anyukákat és apukákat, hogy a saját, vagy gyerekeik kikapcsolódását féltik-e. Kiderült: mindkettőt.

A Facebookon 268-an ígérték, de a kedd esti Zorall-koncert előtt jóval kevesebben - legfeljebb negyvenen - jelentek meg, hogy szülőként tiltakozzanak a Zöld Pardon bezárása ellen. Nagy Anita szervező a ZP színpadán olvasta fel a XI. kerület polgármesterének címzett nyílt levelét, melyben ecsetelte aggodalmait a szabadtéri kulturális intézmény bezárásával kapcsolatban. A lelkes anyuka kedd este 19 órára saját kezdeményezésére hívott össze egy szülői értekezletet az újbudai szórakozóhelyre, miután kiderült, hogy a kerület nem kívánja meghosszabbítani a Petőfi híd budai hídfőjénél található két szabadtéri mulatozó bérleti szerződését október 31-től.

A rendelkezés derült égből villámcsapásként érte a hely ügyvezetőjét, Kővári Zsuzsannát, pedig már tavaly is próbálta a kerület becsukatni a Zöld Pardont és a Café del Riót. Akkor Tarlós közbenjárására maradhatott helyén a két népszerű szórakozóhely, most az állítólagos lakossági bejelentések miatt - panasszal a zajszintre - újra a kipaterolás mellett döntött a kerületi polgármester, egy személyben, Kővári szerint képviselő-testületi vita nélkül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A zajra hivatkozva be kell zárnia a Zöld Pardonnak

Újbuda önkormányzata nem hosszabbítja meg a Zöld Pardon (ZP) és a Rio közterület-használati szerződését. A XI. kerület szerdán, az MTI-nek küldött közleményében a környéken élők érdekeivel indokolta a kérés elutasítását.

hvg.hu Kult

Kedd este szülői értekezlet lesz a Zöld Pardonban

A XI. kerületi önkormányzat nem hajlandó meghosszabbítani a Zöld Pardon bérleti szerződését, ez múlt héten derült ki. Kedd este a szülők lépnek akcióba, hogy tiltakozzanak a szórakozóhely bezárása ellen.