szerző:
RTL Hírek
Tetszett a cikk?

Trükkös tolvajbandát számolt fel a rendőrség az elmúlt napokban. Az ORFK nyomozói egy kilencfős társaságot gyanúsítanak összesen harminc lopással, melyeket Magyarország különböző autópályáin követtek el. A lopásokhoz a rendőrség szerint minden esetben régi típusú külföldi rendszámú kocsikat használtak, mivel ezeket olcsón tudták megvenni és a külföldi rendszám miatt nehéz volt azonosítani azokat – tudta meg az RTL Híradó.

Tavaly január óta, idén április elsejéig csaknem 400 lopás történt a sztrádákon. Az autópályák mentén, és a pihenőhelyeken a tolvajok a legkülönfélébb módszerekkel próbálkoznak.

Műszaki meghibásodást okoznak az autón, kiszámítják, és amíg ezzel a műszaki problémával foglalkozik a tulajdonos, addig az értékeket ellopják – mondta Urbán Zoltán, az ORFK Bűnügyi Főosztályának vezetője.

Vipera és kerékkulcs, valamint fémtüskék, amelyekkel defektet lehet okozni - ilyen eszközöket használt a banda, amelynek tagjait az Országos Rendőr-főkapitányság nyomozói nemrég fogták el. A kilenc gyanúsítottat – akik közül nyolcan koszovói albánok - harminc ilyen lopással gyanúsítják.

Általában mindig nagy teljesítményű, külföldi rendszámú, régebbi típusú gépkocsikat használtak, ezek az esetek túlnyomó többségében német rendszámos kocsik voltak – mondta Sztancsik László, a nyomozással megbízott csoport vezetője.

Ezeket olcsón tudták megvenni, gyorsak voltak, a rendszámot pedig csak nehezen lehetett azonosítani. A tolvajok viszont másra is figyeltek.

A rendőrség szerint a lopások döntő többségét külföldiek ellen követték el. Egyebek mellett ennek az is az az oka, hogy ők nehezebben tudtak segítséget kérni, így a tolvajoknak bőven volt idejük elmenekülni.

A kilencfős társaságból két embert még keresnek. A nyomozók szerint az elmúlt hónapokban több mint tízmillió forintnyi értéket loptak össze – olvasható az rtlhirek.hu-n.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

Letartóztatták a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Letartóztatták a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben