szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gátépítést szorgalmaznak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Hernád menti települések a folyó teljes szakaszára, hogy egy esetleges újabb árvíz ne öntse el a községeket - írta az Észak-Magyarország szombaton.

A Hernád térségében csupán néhány település nyert abból a több milliárd forintos európai uniós pályázatból, amely az árvízvédelmi töltések rekonstrukciójára írtak ki legutóbb, miközben szinte valamennyi folyó menti községet jelentős kár érte a tavalyi áradások miatt - olvasható a megyei napilapban.

A cikk idézi Hernádszentandrás polgármesterét, aki azt állítja: a folyó által okozott pusztítást leginkább elszenvedő települések védműveinek megerősítése csak a kommunikáció szintjén maradt, ugyanakkor a tervezői és a szakmai dokumentáció elkészítésének több millió forintos díja a forráshiányos önkormányzatok költségvetését terheli. Akadt olyan település is, amely be sem adta az árvízvédelmi pályázatát, mert nem volt rá pénze - írta az Észak-Magyarország.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Testőrével együtt lőttek agyon egy mexikói újságírót

Testőrével együtt lőttek agyon egy mexikói újságírót

A Bükkben kószáló farkaskölyköt vettek videóra

A Bükkben kószáló farkaskölyköt vettek videóra

Mélypontra vitte a koronavírus Budapest fürdőit

Mélypontra vitte a koronavírus Budapest fürdőit