szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Miután az LMP és az MSZP is saját jelöltet jelentett be a novemberi időközi választásokon a főváros II. kerületében , úgy döntött az SZDSZ, hogy ők is saját jelöltet állítanak.

Az SZDSZ Mécs Imre, korábbi országgyűlési képviselőt indítja a novemberi időközi választásokon a főváros II. kerületében – jelentette be Szabadai Viktor, a párt ügyvezető elnöke pénteken Budapesten. Szabadai Viktor azt mondta, a demokratikus ellenzéki erők részéről volt olyan törekvés, hogy közös jelöltet állítsanak, lehetőséget teremtve a kormánypárti aspiráns legyőzésére. Miután azonban az LMP és az MSZP is saját jelöltet jelentett be, úgy döntöttek, ők is saját jelöltet állítanak – tette hozzá, megjegyezve: az az LMP nem hajlandó együttműködni velük, amelyik egyébként a Jobbikkal hajlandó lett volna a Fidesz ellenében összefogni.

A liberálisok ezek után Mécs Imre indítása mellett döntöttek – fűzte hozzá Szabadai Viktor, aki a korábbi képviselőt egy a jogállamhoz ragaszkodó, a demokráciát védő politikusként jellemezte. A jelenlegi hatalom a jogalkalmazás és hatalomgyakorlás terén az állampárti időket idéző stílust hordoz, és a nemzeti együttműködés rendszerét az átgondolatlanság, az egyeztetés hiánya jellemzi – értékelte. Mécs Imre 1990 óta volt a parlament tagja, 2006-ig az SZDSZ, utána az MSZP képviselőjeként, a legutóbbi választáson azonban nem került be az Országgyűlésbe; az SZDSZ január 15-iki küldöttgyűlésén állította vissza SZDSZ-tagsági viszonyát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!